Au luat foc restaurantul „Hollywood” si pub-ul „La Biblioteca”, situate vizavi de Primaria Suceava. Vezi de la ce au pornit flacarile (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Centrul municipiului Suceava a fost acoperit, marţi seară, de un fum înecăcios, după ce două localuri au fost înghiţite de flăcări.

Focul a izbucnit în jurul orelor 19:00 si a cuprins Restaurantul Hollywood şi pub-ul La Bibliotecă, localuri situate în aceeaşi clădire aflată vizavi de sediul Primăriei Suceava.

Din fericire, clienţii aflaţi la acea oră în restaurant, aproximativ 50 de persoane, au fost evacuaţi la timp fără a se înregistra victime omeneşti şi imediat s-a solicitat intervenţia pompierilor. Unul dintre primii martori ai incendiului a fost chiar viceprimarul oraşului, Ovidiu Doroftei, care a sărit imediat în ajutor încercând asigurarea unui perimetru de siguranţă pentru evitarea altor nenorociri.

Potrivit declaraţiilor lt.-ului Marian Ruscan, purtător de cuvânt în cadrul ISU Suceava, la faţa locului s-a prezentat într-o primă fază, Detaşamentul de intervenţie Suceava cu nu mai puţin de 8 autospeciale din care cinci de stingere cu apă şi spumă, o autoscară mecanică, un echipaj SMURD alături de o ambulanţă şi o autospecială de descarcerare. Pentru că focul se manifesta violent pe o suprafaţă de circa 400 de metri pătraţi în interior şi peste 550 la nivelul acoperişului, ulterior, s-a solicitat sprijinul a încă trei echipaje de la Fălticeni, Rădăuţi şi Solca. După mai bine de două ore de luptă cu flăcările, pompierii coordonaţi chiar de şeful ISU Suceava, Ion Burlui, au reuşit să stingă pârjolul înainte de a se extinde.

În ce priveşte cauza izbucnirii incendiului, aceasta urmează a fi stabilită pe parcursul zilei de miercuri, dar primele ipoteze spun că totul ar fi pornit din zona bucătăriei restaurantului.

“Din primele cercetări, se pare că incendiul a izbucnit din zona bucătăriei, de la o instalaţie de gătit, iar în scurt timp s-a propagat la partea superioară a clădirii”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu, prezent, de asemenea, la faţa locului.

Pe parcursul zilei de marţi, acest lucru a fost confirmat şi de specialişti. „În urma cercetărilor efectuate la faţa locului în această dimineaţă de cadrele ISU împreună cu poliţia, a rezultat cauza probabilă de producere a incendiului ca fiind efectul termic provenit de la un coş de fum al cuptorului pentru pizza neizolat corespunzător faţă de materialele combustibile”, a conchis lt. Marian Ruscan.


Intră acum și în grupul de