Tiruri golite de combustibil, intr-o singura noapte, in timp ce erau parcate in curtile a doua societati din municipiul Suceava


Intră acum și în grupul de

Trei autotrenuri au rămas, luni dimineaţă, fără un strop de motorină în rezervor, după ce aceasta a fost sustrasă de persoane rămase deocamdată necunoscute, pe parcursul nopţii.

Tirurile se aflau parcate în curţile a două societăţi comerciale ce îşi derulează activitatea pe raza municipiului reşedinţă de judeţ.

Potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ Suceava, una dintre sesizările în acest sens a venit pe adresa poliţiştilor în jurul orelor 06:30 de la un bărbat de 36 de ani din localitatea Stroieşti, care a descoperit furtul când s-a dus în curtea societăţii situate pe strada Calea Unirii, unde parcase maşina.

Din rezervorul autovehiculului, după ce au forţat capacul acestuia, hoţii au sustras aproximativ 250 de litri de motorină, iar la plecare au mai luat o roată de rezervă şi o staţie de emisie – recepţie, valoarea totală a prejudiciului cauzat fiind de 7.000 de lei.

Prima sesizare despre furtul de combustibil a ajuns la poliţişti însă pe timpul nopţii, în jurul orelor 03:30, chiar de la paznicul unei societăţi comerciale ce deţine o parcare de autocamioane pe strada Grigore Al. Ghica din municipiul Suceava.

Echipa operativă deplasată la faţa locului a constatat faptul că paznicul unităţii economice are în grijă atât parcarea cât şi depozitul de pe aceeaşi stradă, iar cu puţin timp înainte de a anunţa organele de ordine despre furt, a observat pete mari de combustibil lângă rezervoarele a două autocamioane şi buşoanele desfăcute.

Din cele două rezervoare, hoţii au sustras în total peste 550 de litri de combustibil în valoare totală de aproape 33 de milioane de lei vechi.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului. Din păcate, nu sunt singurele cazuri de acest gen înregistrate pe raza municipiului reşedinţă de judeţ. Doar anul acesta, în parcările de autocamioane s-au semnalat alte 7 situaţii similare.


Intră acum și în grupul de