Acasă Actualitate Lungu: Populatia municipiului Suceava are restante de 30 de miliarde de lei...

Lungu: Populatia municipiului Suceava are restante de 30 de miliarde de lei la taxa de salubrizare


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa la sediul Primariei municipiului Suceava

Ion Lungu, primarul Sucevei



TEXT LIVE:

“Sper ca pana luni sa redam circulatiei podul peste raul Suceava, la Burdujeni. Am convenit cu constructorul sa finalizam, pana sambata, lucrarile.

Imi cer scuze in fata sucevenilor, dar nu avem solutii pentru turnarea asfaltului de uzura in centrul orasului. Cer suceveilor sa dea dovada de maturitate.

Sedinta de CL de joi va avea loc la ora 9 si nu la 14 asa cum era de obicei. Asa am convenit cu toti liderii de grup de consilieri, din motive obiective.

In masura in care nu primim un sprijin guvernamental in acest an nu vom putea trece iarna. In luna mai 2013, noua centrala ar trebui sa functioneze.

La modul concret, am beneficiat anul trecut de 140 miliarde de lei scutiri de plata la restante la stat. Aici am putea fi ajutati de Guvernul Romaniei.

Azi, populatia are restante de 30 miliarde lei la taxa de salubrizare. Avem de platit la Rosal peste 50 miliarde lei si sunt discutii interminabile cu ei. Avem una dintre cele mai mici taxe din tara si din pacate sunt restante foarte mari. Indiferent cine va castiga salubrizarea, daca nu platim nu va face treaba.

Avem pe an cam 400 miliarde lei taxe pe proprietate si daca ele vor fi colectate de ANAF, e clar ca e ultima lovitura data administratiilor locale. Ce e rau se transfera la autoritatile locale, ce e bun si merge in materie de colectat fonduri, preia GUvernul.”


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version