De la bar direct in arestul IPJ Suceava, dupa ce l-au talharit pe cel care le-a facut cinste


Intră acum și în grupul de

Trei tineri au ajuns în arestul IPJ Suceava, după ce l-au tâlhărit pe un bărbat care cu câteva minute înainte le achitase consumaţia făcută într-un bar.

Victima este un bătrân de 81 de ani din comuna Şaru Dornei, care pe parcursul zilei de miercuri, a mers cu treburi până în satul Gura Negri din comuna Dorna Arini.

Potrivit purtătoului de cuvânt al IPJ Suceava, insp. Ionuţ Epureanu, în jurul orelor 14:00, omul a intrat într-un bar de pe raza localităţii pentru a bea un păhărel, având la el suma de 62 de milioane de lei vechi. Pe când îşi consuma liniştit băutura în bar, și-au făcut apariția mai multe persoane, printre care două tinere însoţite de un tanar.

Bătrânul le-a remarcat pe cele doua tinere, aşa că nu s-a sfiit să-i invite pe cei trei la masa sa oferindu-le câte o cafea şi o bere.

După ce au discutat, victima ieșit din bar având intenția de a pleca acasă în comuna Șaru Dornei. Imediat după aceasta, au ieșit și cele trei persoane și profitând de faptul că bătrânul se află în stare de ebrietate, l-au ajuns repede din urmă, iar tânărul l-a ținut de mână și tinerele i-au sustras din buzunar suma de 47 de milioane de lei vechi. După comiterea faptei, omul s-a deplasat la domiciliul său unde i-a povestit fiului despre cele întâmplate, fapt ce l-a determinat pe acesta să apeleze la 112.

“În urma investigațiilor și cercetărilor efectuate s-a reușit identificarea făptuitorilor fiind vorba de două persoane de sex feminin de 19 şi 31 de ani, ambele din comuna Dorna Arini și un băiat de 21 ani, din municipiul Paşcani, judeţul Iaşi. Prejudiciul a fost recuperat în proporție de 80%, restul sumei fiind cheltuită de făptuitori în interes personal”, ne-a declarat Ionuţ Epureanu.

Față de autori s-a dispus începerea urmăririi penale pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie şi s-a luat măsura reţinerii pe o perioadă de 24 ore, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria municipiului Vatra Dornei, cu propunerea de arestare preventivă.


Intră acum și în grupul de