Holograf, Sistem, Vunk, Antonia, Corina şi Lala Band vor concerta, in week-end, la Cetatea de Scaun a Sucevei (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Festivalul “Pro Istoria Fest” va aduce în zilele de 1 şi 2 septembrie 2012, pe platoul Cetăţii de Scaun a Sucevei, artişti consacraţi din showbizz-ul naţional, nume sonore în industria muzicală precum: Holograf, Sistem, Vunk, Corina, Antonia, Lala Band, dar şi trupa de muzică medievală Ad-Hoc.

Aflat la cea de-a VI-a ediţie, Festivalul „Pro Istoria Fest” îşi propune să prooveze obiectivele cultural-istorice şi turistice aflate pe teritoriul României printr-o serie de evenimente de înaltă ţinută culturală şi artistică, sub sloganul “muzica prezentului în slujba trecutului”. Ideea organizări unor astfel de manifestări îi aparţine artistului Zoli Toth, unul dintre membrii cunoscutei trupe Sistem.

“Suceava este cea de-a şasea locaţie în care se desfăşoară Festivalul << Pro Istoria Fest >> . Proiectul a fost implementat de Asociaţia Star Education şi a demarat cu evenimentul de la Cetatea Enisala, care a adunat peste 20.000 spectatori, fiind considerat manifestarea de cea mai mare amploare din istoria judeţului Tulcea. Pro Istoria Fest a continuat cu Ulpia Traiana Sarmizegetusa (peste 10.000 de spectatori) şi Muzeul Goleşti (peste 3.000 de spectatori). Festivalul a revenit apoi la Cetatea Râşnov şi Cetatea Poenari, cu evenimente axate pe sustenabilitate (finanţate din fonduri proprii), care au atras atenţia a peste 12.000 de spectatori”, a declarat preşedintele Asociaţiei Star Education, Zoli Toth.

Acesta a subliniat că proiectul urmăreşte să facă cunoscute locaţiile de importanţă istorică şi culturală din România.

“Sperăm să avem un număr mare de spectatori şi aici la Cetatea de Scaun a Sucevei, iar parte dintre ei să intre şi să viziteze cetatea, indiferent dacă au mai făcut-o, sau nu, până la acest moment. Inovaţia acestui festival este că se urmăreşte învăţarea istoriei prin joc. Participanţii sunt aşteptaţi într-o atmosferă de poveste, creată prin parade, jocuri şi lupte medievale”, a spus Anca Lupeş, vicepreşedintele Asociaţiei Star Education.

Bugetul alocat Festivalului “Pro Istoria Fest” de la Suceava este de aproximativ un milion de lei. “Ne dorim ca acest eveniment să devină o uzanţă, o tradiţie în fiecare locaţie în care vom ajunge, cel puţin pe parcursul a cinci ani de zile. Intrarea la concert este gratuită”, a precizat Zoli Toth.

Programul complet al manifestărilor:

Sâmbătă – 1 septembrie:

15:00 – 17:00 – ateliere medievale (spada şi mişcare scenicş, cioplit şi olărit, teatru şi dans, tir şi tras cu arcul, pictura pe scut de lemn, aruncarea cuţitelor, folosirea spadei şi a sabiei, trânta – lupta românească, concurs de tras frânghia şi demonstraţii);

18:00 – Teatrul Zurli;

19:00 – Corina;

20:00 – Lala Band;

21:00 – Sistem;

22:00 – Laser show.

Duminică – 2 septembrie:

15:00 – 17:00 – ateliere medievale;

18:00 – Ad-Hoc (muzică medievală);

19:00 – Antonia;

20:00 – Vunk;

21:00 – Holograf;

22:00 – show de artificii.


Intră acum și în grupul de