Tanar de 26 de ani ramas fara doua degete din cauza neatentiei la locul de munca


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 26 de ani din localitatea Şcheia, judeţul Suceava, va rămâne marcat pe viaţă după ce neatenţia la locul de muncă l-a costat pierderea a două degete de la mâna dreaptă.

Din datele pe care le deţinem, victima a ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean Suceava, vineri în jurul prânzului direct din hala de producţie a societăţii unde este angajat şi care îşi derulează activitatea pe raza localităţii de domiciliu a tânărului.

Potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ Suceava, la unitatea economică s-a deplasat o echipă operativă din cadrul Poliţiei Comunale Şcheia care a constatat că în incinta societății este amenajată o hală de producție a indicatoarelor rutiere, iar victima este angajată ca vopsitor din luna iunie a acestui an.

La angajare și în cursul lunii iulie acesta a fost instruit pe linia respectării normelor privind securitatea și sănătatea în muncă, dar vineri, un moment de neatenţie pe când lucra cu o presă pneumatică acţionată prin pedală, a făcut ca în momentul în care aranja o piesă, să-şi prindă mâna drepata în aparat.

Tânărul a fost transportat cu un autoturism al societății la Spitalul Județean Suceava, unde, în urma investigațiilor medicale s-a stabilit diagnosticul de plagă zdrobită pumn drept, fiindu-i amputate două degete de la mâna dreaptă şi rămânând internat la secția chirurgie, ne-au mai comunicat sursele citate.

Ancheta a fost preluată de inspectorii ITM Suceava fiind vorba despre un accident de muncă.


Intră acum și în grupul de