Firma suceveana care ar fi inchiriat autocarul implicat in accidentul din Franta are activitatea suspendata din 2009

Firma Voyager din Suceava despre care erau informaţii că ar fi închiriat de la firma bistriţeană Roşu Tour acel autocar care s-a răsturnat duminică pe Autostrada A8 în Franţa, are activitatea suspendată din 2009 şi nu are voie să funcţioneze.

Şeful Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Suceava, Petrică Ropotă, a declarat că potrivit datelor deţinute de instituţia pe care o conduce, firma Voyager are activitatea suspendată la Registrul Comerţului din aprilie 2009. El a arătat că firma a fost scoasă de la plata TVA şi că îşi depune declaraţiile pe profit zero.

La rândul său, directorul Registrului Comerţului Suceava, Cătălina Vartic, a declarat că firma respectivă a avut activitatea suspendată până în 29 aprilie 2009, dar că reprezentanţii societăţii nu au mai făcut nicio cerere, nici de prelungire a suspendării şi nici de reluare a activităţii. „Firma nu este în activitate. Nu are voie să funcţioneze”, a spus Vartic.

Unul dintre administratorii firmei Roşu Tour Bistriţa, Dumitru Roşu, al cărei autocar a fost implicat în accidentul din Franţa, a declarat, luni, că autocarul făcea o cursă de linie între Spania şi România, nu fusese închiriat nimănui, iar maşina nu avea probleme tehnice.

Fratele lui Dumitru Roşu, Corneliu, şi el administrator al firmei Roşu Tour Bistriţa, declara, duminică, Poliţiei, că autocarul respectiv fusese închiriat unei agenţii din Suceava. Luni, Dumitru Roşu a declarat că autocarul făcea o cursă de linie şi nu fusese închiriat niciunei firme. “Nu am închiriat autocarul nimănui. Făcea o cursă de linie regulată, deci a fost totul în regulă. A fost necazul ce s-a întâmplat acolo. Nu ştim ce s-a putut întâmpla. A putut fi ceva pe autobandă sau ceva, deci încă nu ştim. Consulul nostru general de la Marsilia a declarat că, din punct de vedere tehnic, tot ce au constatat francezii a fost în regulă. Deci asta au constatat”, a declarat Dumitru Roşu.

Întrebat dacă a închiriat autocarul unei firme din Suceava, Dumitru Roşu a spus: “Nu, nu am închiriat nimic”. “Întâmplător clienţii sunt majoritatea din Suceava şi din cauza aceasta s-a speculat. Pe linie regulată pot fi clienţii de oriunde, din Bucureşti, din Cluj, de oriunde. Asta a fost. Majoritatea erau din Suceava. Nu ştiu dacă sunt şi din Bistriţa”, a spus Roşu.

El a afirmat că la volan era un şofer al firmei Roşu Tour Bistriţa, dar cu care nu a putut lua legătura, acesta fiind internat în spital.

Un număr de 12 pasageri din autocarul care s-a răsturnat duminică în Franţa sunt din judeţul Suceava şi au suferit fracturi şi contuzii, fiind internaţi în şase spitale franceze, potrivit Prefecturii Suceava.

loading...