12 suceveni se aflau in autocarul rasturnat pe Autostrada A8 din Franta. Vezi care este starea acestora (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Cu sprijinul Serviciului Public Comunitar pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple Suceava, autorităţile sucevene au identificat în lista pasagerilor autocarului implicat în accidentul de duminică din localitatea franceză Vidauban un număr de 12 persoane din judeţul Suceava, informează Prefectura Suceava, într-un comunicat de presă. „Din informaţiile deţinute până la acest moment, cele 12 persoane au suferit fracturi şi contuzii, fiind internaţi în cele şase spitale din Franţa, puse la dispoziţie de oficialităţile franceze pentru îngrijirea răniţilor. În prezent starea acestora este stabilă”, precizează sursa citată.

Totodată, poliţiştii suceveni au verificat, luni, agenţia de turism Voyager din Suceava, despre care erau informaţii că ar fi închiriat de la firma bistriţeană Roşu Tour acel autocar, dar reprezentanţii agenţiei au susţinut că nu au închiriat autocarul implicat în accident.

Unul dintre administratorii firmei Roşu Tour Bistriţa, Dumitru Roşu, al cărei autocar a fost implicat în accidentul din Franţa, a declarat, luni, că autocarul făcea o cursă de linie între Spania şi România, nu fusese închiriat nimănui, iar maşina nu avea probleme tehnice. Accidentul a avut loc la ora 9.30 (10.30, ora României) pe autostrada A8, pe sensul Nisa – Aix-en-Provence, în apropierea localităţii Vidauban.

Potrivit ediţiei on-line a ziarului local Varmatin, cei mai mulţi dintre pasageri dormeau când s-a auzit explozia. „Şoferul a încercat să frâneze şi să controleze maşina, dar autocarul devenise de necontrolat. Toată lumea ţipa. Nu se vedea nimic”, a povestit un pasager român ziarului francez.

Un copil a decedat, 12 persoane sunt în stare gravă, 30 de persoane sunt internate cu leziuni care nu pun viaţa în pericol, iar 7 persoane nu au necesitat intervenţii medicale, în urma accidentului în care a fost implicat un autocar românesc în Franţa, anunţa, duminică, premierul Victor Ponta. “Este vorba despre un autocar care efectua o cursă de linie, o cursă obişnuită, cu cetăţeni români care veneau din Spania şi se îndreptau către România. Nu e vorba, cel puţin din datele pe care noi le avem, de ceea ce s-a comunicat iniţial, de un grup de copii. Era vorba de părinţi, unii dintre ei însoţiţi de copii”, spunea Ponta.

El afirma că în afara anchetei demarate de autorităţile franceze, autorităţile române vor analiza împrejurările şi condiţiile tehnice care au dus la producerea accidentului. “Ministrul de Interne m-a informat despre faptul că, de azi, au început verificările referitoare la respectarea condiţiilor legale în care s-a efectuat acest transport de persoane, firmele care au fost implicate, evident respectarea condiţiilor tehnice, şi, în colaborare cu autorităţile din Franţa, urmează să stabilim în cel mai scurt timp ce a stat la baza prodeucerii acestui accident, eventuale vinovăţii, şi mai ales măsuri de luat imediat pentru a se evita pe cât posibil asemenea incidente în viitor”, a mai spunea premierul.

Ulterior, premierul Victor Ponta a declarat că şase dintre victimele accidentului din Franţa au fost externate, dar 12 persoane rămân încă în stare gravă.

Şi MAE a anunţat, printr-un comunicat, că, în acest moment, Consulatul General al României la Marsilia este în legătură cu reprezentanţii firmei transportatoare şi, împreună cu autorităţile locale, fac demersuri pentru repatrierea cetăţenilor români implicaţi în accident, care au fost externaţi, respectiv 6 persoane până în prezent.

Sursa video: YouTube


Intră acum și în grupul de