Festivalul “Pro Istoria Fest” a adunat in jur de 15.000 de persoane, la Cetatea de Scaun a Sucevei


Intră acum și în grupul de

Festivalul “Pro Istoria Fest”, desfăşurat în perioada 1-2 septembrie 2012, la Cetatea de Scaun a Sucevei, a adunat în jur de 15.000 de persoane, dornice să îi asculte pe unii dintre cei mai buni artişti ai momentului, informează Anca Lupeş, vicepreşedintele Asociaţiei Star Education.

Reamintim că pe platoul Cetăţii de Scaun au concertat: Vunk, Corina, Antonia, Lala Band, Holograf şi Sistem.

Aflat la cea de-a VI-a ediţie, Festivalul „Pro Istoria Fest” a urmărit să promoveze obiectivele cultural-istorice şi turistice aflate pe teritoriul României printr-o serie de evenimente de înaltă ţinută culturală şi artistică, sub sloganul “muzica prezentului în slujba trecutului”. Ideea organizării acestei manifestări i-a aparţinut artistului Zoli Toth, unul dintre membrii cunoscutei trupe Sistem.

Prezent la Suceava, acesta a subliniat că proiectul urmăreşte să facă cunoscute locaţiile de importanţă istorică şi culturală din România.

Bugetul alocat Festivalului “Pro Istoria Fest” de la Suceava a fost de aproximativ un milion de lei. “Ne dorim ca acest eveniment să devină o uzanţă, o tradiţie în fiecare locaţie în care vom ajunge, cel puţin pe parcursul a cinci ani de zile”, a precizat Zoli Toth.


Intră acum și în grupul de