Parcul Sipote ar putea intra, in cel mai scurt timp, in posesia administratiei judetene sucevene (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Parcul dendrologic Şipote situat în centrul municipiului reşedinţă de judeţ şi care face legătura dintre oraş şi Cetatea de Scaun a Sucevei are toate şansele ca în cel mai scurt timp posibil să intre în sfârşit legal în posesia administraţiei municipale sau, cel mai probabil, a celei judeţene.

Autorităţile doresc înfiinţarea în acel loc a unui parc de promenadă pentru locuitorii oraşului şi vizitatorii acestuia şi de joacă pentru copii după modele occidentale. Până acum, acest lucru nu s-a putut realiza deoarece parcul aparţine de Regia Naţională a Pădurilor şi orice intervenţie din partea administraţiei era ilegală.

Potrivit vicepreşedintelui CJ Suceava, Alexandru Băişanu, acest lucru s-ar putea rezolva în scurt timp printr-un schimb de terenuri, cel puţin aceasta este concluzia care a reieşit în urma vizitei sale de la Ministerul Mediului.

O altă problemă a cărei soluţie de rezolvare vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava a căutat-o la Bucureşti este cea a finanţării din partea CNI (Companiei Naţionale de Investiţii) a lucrărilor de reabilitare începute la şase poduri din judeţ care au avut de suferit de pe urma intemperiilor naturii şi care au fost uitate, printre care se numără şi cel de la Liteni.

„Cel mai important lucru pentru judeţul nostru este să se găsească o soluţie de rezolvare a refinanţării prin CNI pentru a putea face cât mai mult în scurta perioadă care a mai rămas propice unor astfel de lucrări. În acest sens, în următoarele 10 zile, vor fi purtate noi discuţii şi se vor analiza toate lucrările individual pentru a nu se lua o măsură unitară deoarece fiecare din cele şase poduri ridică probleme diferite şi între timp CNI va da drumul la o sumă de 8 miliarde de lei vechi pentru reluarea lucrărilor la podul de la Liteni”, a conchis Alexandru Băişanu.


Intră acum și în grupul de