Evaziune de proportii, la targul auto de la Cumparatura. 719 masini taxate doar de organizatorul targului


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii suceveni au constatat, sâmbătă, în timpul unui control la Târgul Auto din localitatea suceveană Cumpărătura, administrat de o firmă a omul de afaceri Severin Tcaciuc, că pentru peste 700 de maşini expuse spre vânzare fuseseră încasaţi bani fără să fie emise bonuri.

Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, la acţiunea de sâmbătă din Târgul Auto din Cumpărătura au participat 30 de poliţişti şi comisari ai Gărzii Financiare pentru depistarea, cu proritate, a infracţiunilor de evaziune fiscală sau comerţ ilicit.
În Târgul Auto s-a făcut inventarierea faptică a autoturismelor expuse spre vânzare în incintă precum şi la verificarea corespondenţei dintre sumele încasate de taxatori şi bonurile emise de aceştia.

Din evidenţa bonurilor a rezultat că au fost tăiate doar 420 de bonuri în valoare de 71.000 lei, diferenţiat în funcţie de marca şi capacitatea vehiculului în condiţiile în care în târg se aflau expuse 1.139 vehicule.

Poliţiştii au constatat că pentru 719 vehicule expuse nu s-au eliberat bonuri fiscale deşi s-au încasat taxele aferente.

Totodată, la restaurantul situat în incinta târgului auto, în urma verificărilor efectuate a fost identificată suma de 650 lei neînregistrată în casa de marcat fiscalizată.

Poliţiştii împreună cu comisarii Gărzii Financiare au dispus ridicarea tuturor documentelor şi a sumelor de bani şi continuă verificarea şi documentarea întregii activităţi comerciale desfăşurate de societatea comercială care administrează Târgul auto.

Sursa citată menţionează că în timpul acestei acţiuni au fost verificaţi 37 de agenţi economici şi au fost aplicare 41 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 21.350 lei, fiind confiscate încălţăminte, confecţii, cântare electronice, articole auto în valoare de 2.800 de lei şi 650 de lei bani în numerar.

Târgul Auto din Cumpărătura este administrat de SC Bucovina Turism SA, firmă aparţinând omului de afaceri Severin Tcaciuc.

Severin Tcaciuc a fost cercetat şi judecat pentru evaziune fiscală prin neînregistrarea în evidenţele contabile a parte din veniturile obţinute prin activitatea de organizare a vinderii pe piaţa liberă de mijloace auto în târgul de maşini.

Omul de afaceri sucevean Severin Tcaciuc, condamnat în lipsă, în România, la şase ani de detenţie, a fost reţinut în august 2009 în vederea extrădării din Austria, pe numele său fiind emise trei mandate de executare a pedepsei pentru insultă, furt şi pentru agresarea unui poliţist aflat în exerciţiul funcţiunii.

Severin Tcaciuc a părăsit România în 28 februarie 2003, prin Vama Borş, cu aproximativ trei ore înainte ca poliţiştii suceveni să transmită solicitarea de interzicere a ieşirii din ţară. După scandalul provocat de plecarea lui Tcaciuc din ţară, şefii Poliţiei sucevene au fost sancţionaţi.

Suceveanul Tcaciuc a fost cercetat în mai multe dosare pentru mai multe infracţiuni economico-financiare. El a fost arestat la sfîrşitul lui mai 2001 şi eliberat din arest la începutul lunii decembrie a aceluiaşi an.

De la prima arestare, Tcaciuc a fost pus în libertate de mai multe ori de instanţele sucevene, însă de fiecare dată Parchetul Curţii de Apel Suceava emitea un nou mandat de arestare pe numele lui, în dosare privind comiterea altor infracţiuni.

Comisarii Gărzii Financiare Suceava au constatat că firmele omului de afaceri sucevean Severin Tcaciuc au produs statului, în anii 2000-2001, un prejudiciu de peste 40 de miliarde de lei, ulterior Parchetul l-a deferit justiţiei.

Autorităţile române au făcut mai multe cereri de extrădare, iar în august 2009 acesta a fost arestat şi apoi încarcerat în Penitenciarul Botoşani. Omul de afaceri sucevean a fost încarcerat în luna august 2009 în Penitenciarul Botoşani după ce a fost extrădat din Austria şi a fost eliberat condiţionat în februarie 2011 după ce a executat din pedeapsă un an şi cinci luni, la care se adaugă cinci luni de arest preventiv din anul 2001.

După eliberarea din penitenciar, Severin Tcaciuc a plecat în Austria.


Intră acum și în grupul de