Sedinta extraordinara de CJ: Declaratii si evenimente LIVE. Consilierii PDL au parasit sedinta de CJ


Intră acum și în grupul de

CJ Suceava a probat alocarea sumei de 20.000 de lei pentru municipiul Radauti, diminuand cu cate 10.000 de lei sumele alocate pentru municipiile Falticeni si Campulung Moldovenesc.

Plenul CJ a respins cererea liderului grupului de consilieri PDL, Vasile Ilie, de a amana sedinta extraordinara a CJ.

In sala de sedinte a CJ au ramas 19 consilieri, astfel incat se poate asigura cvorumul pentru adoptarea hotararii de rectificare bugetara.

Consilierii PDL din CJ Suceava s-au ridicat si au parasit sala de sedinte, in semn de protest ca nu se amana luarea unei decizii.

Catalin Nechifor, presedintele CJ Suceava:

“Daca va uitati pe finantarea aprobata de dvs., dle Ilie, la inceputul anului, veti vedea ca acum de abia echilibram unele localitati. Sunt acum localitati care dupa ce vor primi bani, nu vor reusi sa ajunga la nivelul la care ati adus localitatile PDL la inceputul anului. Pana acum, la toate localitatile cu primari PSD sau PNL nu s-a dat nimic. Acum, e prima data cand discutam sumele pe masa. Nu ca pana acum.”

Vasile Ilie, consilier PDL:

“O serie intreaga de localitati de forta au sume egale cu o serie de comune. Radautiul nu primeste nici un leu, iar orasul are probleme deosebite. Iata ca exact ce spune Nechifor nu se respecta. S-a ajuns ca Humorul sa primeasca si acum mai mult ca suceava si Humorul a tot fost aprovizionat cu bani in ultimii 12 ani.

Eu va solicit sa amanam sedinta de CJ si sa reimparta sumele Comisia de buget-finante, conform criteriilor enuntate de dvs. Sa se tina cont de criterii. Sunt amendamente hilare care s-au facut pentru muncipiului Suceava.”

Radu Pentiuc, consilier PDL:

“Mi se parea corect ca ce avem in fata sa aiba un criteriu dupa care s-a facut impartirea banilor. Sunt criterii pe care nu le putem asuma. Sa stim cum am facut. Va rog sa aveti in vedere pentru viitor argumentatii si criterii de repartizare.”

Catalin Nechifor, presedintele CJ Suceava:

“Putem sta si 4 ore si clarificam toate aspectele si in final decidem. Este o sedinta extraordinara. Asa se convoaca ea in 3 zile. Cu scuzele de rigoare, asta e situatia. Noi azi analizam in maniera ampla repartizarea sumelor. Eu nu am cunostinta ca pana acum la nivel de CJ sa fi fost o analiza atat de detaliat.

Am si vesti bune de la Guvern: va mai fi in octombrie o finantare pentru mai multe localitati. Va spun sincer ca nu avem nici o sansa sa asiguram functionarea unor localitati ca Siminicea sau Valea Moldovei cu sumele alocate la inceputul anului. Ele mor, intra in faliment.

DGFP discuta impartirea a 158 de milioane de lei vechi pentru plata arieratelor la nivelul localitatilor. Banii vor veni de la buget pentru autoritaile publice. Nu vor exista localitati la nivel de judet care sa nu aiba finntare serioasa. Cine nu primeste acum, va primi la umatoarea impartire cu bani de la Guvern pentru arierate.

Va rog sa nu folosim cuvantul impartire politica, ci doar matematica.”

Ioan Badelita, consilier PDL:

“Nu inteleg de ce ni s-au pus la dispozitie materielele atat de tarziu. La ora 9. eram in CJ si inca mai cautam sa vedem materialele de pe ordinea de zi.

Daca Suceava primeste mai putin ca Boroaia, nu mai pot intelege nimic. Era necesar sa ne aplecam cu mai multa atentie pe proiectul acesta de repartizare a banilor veniti prin rectificare bugetara”.

Sase consilieri judeteni lipsesc de la sedinta extraordinara de Consiliu Judetean.

Printre acestia se numara si vicepreşedintele CJ Suceava Alexandru Baisanu (PNL) si consilierul PP-DD, Adrian Artene.


Intră acum și în grupul de