Cinci dintre persoanele care au consumat carne de mistret la o stana de pe Rarau au fost confirmate cu trichineloza. Detalii aici (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Trichineloza a fost confirmată la cinci din cele 22 de persoane, care au consumat carne de mistreţ, la o stână de pe Rarău, a informat luni, într-o conferinţă de presă, directorul DSP Suceava, Ludovic Abiţei.

Potrivit acestuia, în urma focarului de trichineloză depistat la Suceava, au fost internate 9 persoane, cu vârste cuprinse între 13 şi 66 de ani, dintre care şapte bărbaţi şi două femei.

Abiţei a precizat că testele de sânge care au fost trimise la Institutul Cantacuzino din Bucureşti au fost primite la sediul DSP Suceava în cursul dimineţii de luni, cinci dintre acestea fiind pozitive, iar două negative. “Rezultatele pozitive au fost înregistrate la bărbaţi. Celelalte 13 persoane care au trecut prin consult, au fost trimise la domiciliu cu tratament preventiv. Şi acestora le-au fost prelevate mostre de sânge, care astăzi au fost trimise spre testare la Institutul Cantacuzino. Sperăm ca rezultatele să apară, măcar telefonic, în cursul zilei de miercuri”, a declarat Ludovic Abiţei.

Acesta a arătat că persoanele depistate pozitiv se află în momentul de faţă sub tratament.

Precizăm că sucevenii care s-au îmbolnăvit, sau care deocamdată sunt suspecţi de trichineloză, au contactat virusul în ziua de 15 august, după ce au mâncat pastramă şi preparate de mistreţ, la o stână de pe Rarău.

Trichineloza este o boală determinată de Trichinella spiralis, care ajunge în organismul uman în urma consumului de carne infestată. Majoritatea infecţiilor sunt asimptomatice, însă există şi forme clinice de boală cu evoluţie severă care pot cauza moartea prin complicaţiile pe care le produc.


Intră acum și în grupul de