Doi dintre romanii arestati pentru tranzactii cu Biblii in Indonezia provin din Suceava


Intră acum și în grupul de

Patru tineri români, care trăiesc în Cluj Napoca, au fost arestaţi de autorităţile din Indonezia pentru că au distribuit Biblii, fapt considerat infracţiune.

Potrivit EVZ.ro, cei patru sunt din Suceava şi Alba Iulia, dar de mai mulţi ani s-au stabilit la Cluj Napoca, şi aparţin unui cult neoprotestant, fiind plecaţi în Indonezia ca şi misionari ai Alianţei Creştinilor şi Misionarilor, cu sediul în Colorado, SUA.

Informaţia reţinerii celor patru tineri, Titel Maghiar, Ionuţ Maghiar, Sergiu Berci, Denis Daniel Ross, a fost făcută publică de site-ul orizonturieterne.ro.

Potrivit acestui site, fraţii Maghiar erau originari din localitatea Voitinel, judeţul Suceava, dar locuiau la Cluj de mai bine de câţiva ani. Ceilalţi doi tineri, Sergiu Berci şi Denis Daniel Ross erau din Alba Iulia şi locuiau tot la Cluj.

Ceea ce se cunoaşte până în prezent este faptul că cei patru se aflau în Indonezia, mai exact pe insula Maluku şi a au fost arestaţi pentru că au făcut o tranzacţie cu biblii, lucru interzis în Indonezia. Misiunea tinerilor era de a propovădui creştinismul. Din informaţiile furnizate, pe scurt, de autorităţile indoneziene rezultă că a fost fixată data de 14 septembrie, pentru judecarea infracţiunii de care se fac cei patru tineri se fac vinovaţi.

În indonezia, 80% din populaţie este de origine musulană, în timp ce restul sunt creştini sau de altă orientare religioasă. Din primele informaţii, Titel Maghiar a mai fost reţinut în Indonezia, în anul 2009, pentru o perioadă de patru luni, tot pentru tranzacţii cu biblii, arată EVZ.ro.


Intră acum și în grupul de