Elevii care pica BAC-ul ar putea plati o taxa de 100 de lei. Afla aici de cand


Intră acum și în grupul de

După modelul universitar, unde orice restanţă se plăteşte de către studenţi, liceenii care nu iau Bac-ul din prima ar putea fi taxaţi cu suma de 100 de lei la cea de-a doua sesiune.

Potrivit Libertatea.ro, deputatul independent Daniel Oajdea va include această prevedere într-un amendament la Legea Educaţiei, pe care-l va supune la vot săptămâna viitoare.

“Nu văd de ce absolvenţii de liceu care nu iau bacalaureatul să nu plătească o taxă de reexaminare, aşa cum se procedează în mediul universitar, unde studenţii îşi achită fiecare restanţă. În acest fel, elevii vor fi motivaţi să înveţe pentru Bac. Eu cred că nu le convine să le ceară bani părinţilor pentru reexaminare”, a declarat deputatul independent Daniel Oajdea.

Potrivit acestuia, statul cheltuie mulţi bani pentru aceşti elevi, care “au făcut altceva decât să înveţe în liceu”. “Trebuie plătiţi examinatorii, energia electrică, hârtia şi multe altele, iar costurile se suportă din bugetul statului. Nimeni nu trebuie să plătească pentru greşelile altora”, a spus parlamentarul.

Sursa citată mai precizează că pornind de la aceste motive, Oajdea va supune la vot, săptămâna viitoare, un amendament la Legea Educaţiei, în care va solicita introducerea taxei de 100 de lei pentru reexaminarea unui elev la Bac, indiferent dacă pică o probă sau le repetă pe toate. Vor fi scutiţi de taxă doar cei cu venituri reduse.


Intră acum și în grupul de