Doar 3 fete au trecut de probele eliminatorii ale admiterii, la Şcoala Militara de Subofiteri de Jandarmi Falticeni


Intră acum și în grupul de

Aproximativ 70 % dintre candidaţii înscrişi în sesiunea de admitere la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni au încheiat cu succes probele eliminatorii. Trei fete şi 73 de băieţi au rămas în concurs şi se pregătesc să susţină joi, 13 septembrie 2012, proba de verificare a cunoştinţelor, informează într-un comunicat de presă, cpt. Irina Airinei.

Potrivit acesteia, sâmbătă, 8 septembrie şi duminică, 9 septembrie 2012, 114 candidaţi, din care 14 fete, s-au prezentat la sediul şcolii în vederea înscrierii la concursul de admitere la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni. „Peste o sută de candidaţi şi părinţi au participat la instructajul susţinut de colonelul Laurenţiu Hopu, comandantul unităţii şi preşedintele Comisiei de Admitere a şcolii.

În conformitate cu graficul desfăşurării concursului de admitere afişat la avizierul de la intrarea şcolii şi postat pe www.jandarmeriafalticeni.ro, probele eliminatorii au avut loc în zilele de 10 şi 11 septembrie 2012.

Luni, 10 septembrie, detaşamentul 1 fete a susţinut examinarea medicală la sediul şcolii şi verificarea aptitudinilor fizice – pe Stadionul municipal << Nada Florilor >>. În urma acestor probe, din cele 14 candidate înscrise, declarate << apt medical >> , doar trei au promovat probele fizice: patru candidate au întâmpinat greutăţi la proba de rezistenţă, două la aruncarea mingii, iar cinci la cea de viteză”, se arată în documentul citat.

Airinei menţionează că băieţii au finalizat probele eliminatorii marţi, 11 septembrie 2012. Dintre aceştia, trei au primit calificativul „inapt”, iar douăzeci şi patru nu au promovat proba de verificare a aptitudinilor fizice (opt la proba de viteză, şapte la aruncarea mingii, nouă la rezistenţă).

„Cei 76 de candidaţi urmează să se prezinte la sediul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni, joi, 13 septembrie, începând cu ora 09.00, pentru a susţine proba de verificare a cunoştinţelor în intervalul 10.00-13.00.

Punctajul obţinut va fi aflat în aceeaşi zi, întrucât după predarea lucrărilor, candidaţii vor reveni în sala de concurs şi vor fi invitaţi în ordine la catedră pentru corectarea lucrării. Rezultatele finale vor fi afişate luni, 17 septembrie 2011, ora 08.00, după perioada de depunere şi rezolvare a contestaţiilor.

Pentru a fi declaraţi ADMIS, candidaţii trebuie să obţină un punctaj de minim 40 de puncte din 90 posibile şi să se califice în ordinea strict descrescătoare a punctajului obţinut”, subliniază Irina Airinei în comunicatul de presă.

Ea mai precizează că subiectele pentru proba de verificare a cunoştinţelor vor fi elaborate într-un pavilion din incinta şcolii de câte doi profesori pentru fiecare disciplină de concurs, desemnaţi prin tragere la sorţi. „Clădirea va fi sigilată, cadrele didactice şi militare nu vor avea telefoane mobile, iar comunicarea cu membrii comisiei va fi interzisă până după începerea probei de concurs. Vor fi elaborate două variante de subiecte, din care va fi extrasă una, tot prin tragere la sorţi. Aceasta va fi multiplicată în funcţie de numărul de candidaţi, vor fi constituite plicurile pentru fiecare sală de concurs, plicuri care vor fi sigilate înainte de deschiderea imobilului”, explică purtătorul de cuvânt al Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni.


Intră acum și în grupul de