Egiptean prins de politistii de frontiera suceveni pe cand incerca sa intre ilegal in tara


Intră acum și în grupul de

Un egiptean în vârstă de 25 de ani a fost reţinut de poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Rădăuţi pe când încerca, alături de alte persoane, să intre ilegal în România.

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, comisar şef Ilie Poroch, incidentul a avut loc aproape de miezul nopţii de marţi spre miercuri pe când poliţiştii de frontieră au observat cu ajutorul aparaturii din dotare, trei persoane care se deplasau dinspre frontieră către interiorul ţării, pe linia de cale ferată, de pe raza localităţii Vicşani.

“Imediat, la faţa locului, s-a deplasat o echipă de intervenţie care a interceptat şi reţinut o persoană de sex masculin, celelalte două persoane care o însoţeau, profitând de întuneric, au reuşit să se disperseze în direcţii diferite”, ne-a declarat Ilie Poroch.

Ulterior, s-a stabilit că este vorba despre un tânăr de 25 de ani din Republica Arabă Egipt, acesta declarând organelor de ordine că a trecut ilegal frontiera cu scopul de a ajunge în Spaţiul Schengen.

În urma celor constatate, poliţiştii de frontieră suceveni i-au întocmit cetăţeanului egiptean acte premergătoare săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat şi conform procedurii l-au predat autorităţilor de frontieră din Ucraina efectuându-se în continuare cercetări pentru reţinerea şi identificarea tuturor persoanelor implicate.


Intră acum și în grupul de