Secretarul de stat Mugur Cozmanciuc a participat la un seminar pe tema combaterii infractionalitatii silvice, organizat la Suceava


Intră acum și în grupul de

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Mediului și Pădurilor, Mugur Cozmanciuc, a declarat joi, la Suceava, în cadrul unui seminar pe tema combaterii infracţionalităţii în domeniul silvic că „este imperios necesar să existe un plan comun de acțiune desfășurat în scopul prevenirii și combaterii fenomenului infracțional în sectorul silvic”.

„Din acest motiv, trebuie să acordăm o atenție sporită prevenirii și combaterii tăierilor ilegale de arbori, prin derularea de acțiuni și controale în fondul forestier național și în afara acestuia, să verificăm legalitatea funcționării instalațiilor de debitat material lemons și nu în ultimul rând verificarea respectării legislației referitoare la protecția mediului”, a subliniat Cozmanciuc, potrivit unei informări transmisă de Cabinetul secretarului de stat.

Sursa citată mai precizează că seminarul a fost organizat de Inspectoratul Județean de Poliție Suceava în parteneriat cu Direcția Silvică Suceava. În cadrul evenimentului s-au stabilit moduri de acţiune/intervenţie (prevenire/combatere/investigare) comune, în manieră de cooperare interinstituţională.

La seminar au participat adjuncţii inspectorilor şefi pe linie de Ordine Publică şi şefii birourilor de combatere a delictelor silvice din următoarele inspectorate judeţene de poliţie: Suceva, Maramureș, Bistrița,Neamț, Mureș,Harghita și Bacău, directorii direcţiilor silvice, şefii serviciilor de pază şi protecţie din judeţenele sus-enumerate.


Intră acum și în grupul de