In padurile de pe raza judetului Suceava fiecare face ce-l taie capul


Intră acum și în grupul de

În pădurile de pe raza judeţului Suceava se pare că domneşte cu adevărat „Legea codrului” fiecare făcând pe terenurile acoperite cu fond forestier ce îl taie capul. Concluzia vine după ce organele de poliţe au derulat pe parcursul weekend-ului mai multe controale pe această linie.

Printre verificări se numără şi cele efectuate după o sesizare venită prin 112 care anunţa că doi bărbaţi de 50 de ani din localitatea Drăguşeni, taie de zor copaci în pădurea particulară Broşteni. Potrivit IPJ Suceava, cu ocazia cercetărilor s-a stabilit că la finele lunii august, proprietarul fondului forestier, un cetăţean din capitala ţării, i-a rugat pe cei doi să se deplaseze în pădurea sa proprietate, situată în apropierea satului Broşteni, pentru a tăia 14 arbori de esenţă carpen şi fag, pe care ulterior, i-au vândut unui localnic.

Sâmbătă în jurul prânzului, cei doi s-au deplasat din nou cu acordul propietarului şi au mai tăiat 5 arbori de aceeaşi esenţă, pe care de asemenea i-au vândut aceleiaşi persoane, stabilindu-se că cei 19 arbori tăiaţi din pădurea particulară nu erau marcaţi de organele silvice, ITRSV Suceava urmând a stabili prejudiciul cauzat. În cauză s-a întocmit dosar penal, pentru comiterea infracţiunii de tăiere ilegală de arbori, ce urmează a fi soluţionat procedural.

Tot sâmbătă lucrătorii Postului de Poliţie Breaza și cadre silvice din cadrul Ocolului Silvic Breaza, au efectuat un control la o societate comercială cu punct de lucru în localitate, administrată de un bărbat 37 ani din comuna Slatina, judeţul Suceava, şi are ca obiect de activitate debitarea materialului lemnos.

În urma acţiunii efectuate, s-a ridicat în vederea confiscării cantitatea de peste 12 metri cubi de cherestea, în valoare de 40 de milioane de lei vechi, proveniţi de la debitarea materialului lemnos reclamat a fi sustras dintr-o pădure particulară pe parcursul zilei de joi.

Totodată, organele de control au aplicat şi trei sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 4.000 de lei urmând a se continua cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.


Intră acum și în grupul de