Scandal monstruos intre doua familii din Vicovu de Sus, judetul Suceava, aplanat de politisti si mascati


Intră acum și în grupul de

Un scandal de proporţii a izbucnit duminică după-amiază între două familii din localitatea Vicovu de Sus, judeţul Suceava, doar poliţiştii şi mascaţii SIR (Serviciul de Intervenţie Rapidă) reuşind să calmeze spiritele şi mai apoi să asigure liniştea nopţii. Potrivit datelor puse la dispoziţie de Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava, totul a pornit în jurul orelor 17:00, când membrii familiilor implicate în scandal au început să se bată între ei şi să arunce cu pietre unii în ceilalţi.

Pentru aplanarea conflictului, s-a deplasat iniţial o echipă operativă constituită la nivelul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, ocazie cu care poliţiştii au constatat că bătaia are loc între şase membrii ai unei familii şi alţi cinci ai celelalte, neamuri de altfel între ei. În plus, gospodăriile acestora se află poziţionate, faţă în faţă, fiind despărţite de o uliţă de acces.

În urma altercaţiei, patru persoane, toate de sex masculin, au suferit răni mai grave fiind preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la Spitalul municipiului Rădăuţi şi Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean Suceava.

Nimeni nu poate spune cu siguranţă cine este iniţiatorul incidentului, persoanele implicate reclamându-se reciproc pentru fapte de lovire sau alte violențe.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pe numele tuturor participanţilor față de care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „încăierare”, iar cercetările sunt continuate de către Poliția orașului Vicovu de Sus pentru lămurirea tuturor aspectelor care stau la baza incidentului, identificarea tuturor martorilor, individualizarea activității infracționale a tuturor participanților și tragerea la răspundere penală a acestora.

Conform surselor citate, pentru asigurarea ordinii și liniștii publice și pentru a se descuraja eventuale acte de agresiune între părțile implicate, în zona producerii evenimentului a rămas să acţioneze o patrulă din cadrul subunității și o grupă din cadrul SIR Suceava.


Intră acum și în grupul de