Sucevenii care doresc sa obtina un loc de munca in strainatate se lovesc de problema necunoasterii unei limbi straine. Vezi aici ce spun reprezentantii EURES din municipiu


Intră acum și în grupul de

Fie că doresc să aplice pentru un post de bucătar, instalator, electrician, sau inginer, în Norvegia, Danemarca sau Germania, şomerii suceveni aflaţi în căutarea unui loc de muncă se află în imposibilitatea ocupării unui astfel de job, din cauza nerecunoaşterii unei limbi străine.

“Numărul persoanelor care caută un loc de muncă în străinătate este constant. Sunt persoane care aleg să aplice prin intermediul instituţiei noastre CV-urile pentru ocuparea unui post, însă şansele lor scad în momentul în care constatăm că nu cunosc limba străină cerută de către angajator. Cele mai multe solicitări sunt pentru Danemarca (stagiari în firme de cultivare a legumelor, lucrători calificaţi în fermele de creşterea animalelor), de multe ori venite din partea persoanelor care nu au terminat ciclul liceal. Pentru ocuparea acestor servicii angajatorul cere vorbirea fluentă a limbii engleze”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Carmen Avram, consilier EURES în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava.

În momentul de faţă, pe site-ul AJOFM Suceava figurează disponibile 3 posturi de inginer software şi 20 de posturi de bucătar pentru Germania, 15 posturi de instalator, 6 posturi de electrician şi 10 posturi pentru calificarea dulgher/tâmplar, pentru Norvegia.

Detalii suplimentare se pot obţine de la sediul AJOFM Suceava, la numărul de telefon – 0230/523.279, int. 104.


Intră acum și în grupul de