A furat incasarile din magazinul unde era angajat si a inscenat politistilor o spargere


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 38 de ani din oraşul Siret, judeţul Suceava, a fost atras de încasările făcute de magazinul unde era angajat aşa că s-a gândit să fure banii şi apoi să însceneze o spargere pentru acoperirea urmelor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, insp. Ionuţ Epureanu, luni dimineaţă în jurul orelor 06:30, bărbatul, care de altfel era chiar şef de magazin, a alertat organele de poliţie că pe parcursul nopţii, persoane necunoscute au pătruns în unitatea economică unde era angajat şi au furat suma de peste 100 de milioane de lei vechi.

Imediat, la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul Poliţiei Oraşului Siret, care a constatat că ușa de acces în spațiul de depozitare al magazinului este deschisă, neasigurată și nu prezenta urme de forțare. Interesant a fost faptul că în momentul în care echipa de cercetare la fața locului a pătruns în magazin sistemul de alarmare s-a declanșat, fiind activat, ceea ce i-a pus pe gânduri pe anchetatori.

În scurt timp, urmare a activităților desfășurate de polițiști, s-a reușit identificarea suspectului de comiterea furtului. Acesta era chiar șeful magazinului care, folosind cheile de acces și cunoscând codul de la sistemul de alarmare a pătruns în incinta magazinului și respectiv în biroul unde se afla suma de bani furată, ulterior înscenând comiterea unui furt prin efracție.

Bărbatul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt calificat”, cauza urmând a fi soluționată procedural.


Intră acum și în grupul de