Parcul Prefecturii a fost reamenajat special pentru copiii sucevenilor. Afla aici la ce suma se ridica investitia


Intră acum și în grupul de

Parcul Prefecturii din strada Ștefan cel Mare a fost reamenajat sâmbătă, de către 30 de voluntari ai companiei de credite de consum Provident Financial România și ai Asociaţiei CEM Origini Verzi.

Printre altele, voluntarii au ajutat la montarea unui carusel, a unui complex de leagăne, precum şi a altor instalaţii destinate locului de joacă pentru copii. Amenajarea spațiului de joacă a fost finanţată integral prin programul “Fiecare parc are povestea lui”, desfăşurat de Provident în parteneriat cu autorităţile locale în mai multe oraşe din ţară.

Valoarea investiţiei s-a ridicat la 3.700 de euro, proiectul fiind implementat cu ajutorul Primăriei Municipiului Suceava.

“Mă bucur că am avut ocazia să ne alăturăm programului << Fiecare parc are povestea lui >> pentru a oferi acest spațiu de joacă nou copilașilor din Suceava. Sperăm ca aceștia să se bucure și să transmită locuitorilor din zona centrală a orașului o energie pozitivă, plină de voioșie. Acest proiect a fost posibil cu ajutorul voluntarilor CEM Origini Verzi și ai UAT Municipiului Suceava cărora le mulțumesc pentru sprijin”, arată Nicoleta Robciuc, preşedintele Asociației CEM Origini Verzi, într-un comunicat de presă.

Locul de joacă amenajat este situat în strada Ștefan cel Mare numărul 36, în apropiere de parcul central și a fost ales în urma unui vot public la care au participat peste 1.600 de suceveni. Reamintim că în competiţie au fost înscrise trei parcuri, identificate cu ajutorul primăriei din Suceava, iar comunităţile locale au fost invitate să îl voteze pe cel care are cea mai mare nevoie de reamenajare. Pentru a alege parcul preferat, sucevenii au avut la dispoziție trei posibilități de vot: prin intermediul voluntarilor Asociaţiei CEM Origini Verzi, al agenților Provident sau pe site-ul www.parcultau.ro. Campania de votare s-a desfășurat în perioada 6 – 21 august 2012.

“Suntem încântați că am putut aduce programul << Fiecare parc are povestea lui >> în ținutul Bucovinei. Vrem să intrăm în dialog cu oamenii din toate comunitățile pe care le deservim și să-i implicăm astfel în alegerea proiectelor pe care le susținem prin programele noastre de investiție în comunitate”, spune Ivo Kalik, directorul general al Provident Financial România, în acelaşi document.

Programul “Fiecare parc are povestea lui” a fost iniţiat în 2010 şi va continua anul acesta în mai multe oraşe importante din ţară. Parcul din Suceava se alătură altor 6 spaţii amenajate de la lansarea programului, în care au fost implicaţi peste 200 de voluntari Provident şi ONG-uri din Iaşi, Cluj Napoca, Galaţi, Craiova, Târgu Mureş și Buzău. În Cluj-Napoca a fost construit de la zero primul parc eco-rustic din ţară.


Intră acum și în grupul de