Baisanu vrea ca Ziua Bucovinei sa fie sarbatorita pe esplanada din fata Palatului Prefecturii (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Alexandru Băişanu, vrea să fie promotorul unei manifestări dedicate zilei de 28 noiembrie, când se sărbătoreşte Unirea Bucovinei cu România. În acest sens, el doreşte organizarea unor acţiuni, pe esplanada din faţa Palatului Administrativ din municipiu care să atragă reprezentanţi din toate categoriile sociale si din toate domeniile de activitate din întregul judeţ.

“Voi fi promotorul acestei acţiuni, unde sperăm să aducem toate tipurile de reprezentări umane din tot judeţul şi din toate clasele sociale şi domeniile de activitate, care să participe la o astfel de manifestare deosebit de importantă pentru noi. Este vorba despre un simţ patriotic, local, pe care sucevenii trebuie să-l trăiască din ce în ce mai serios”, a declarat Alexandru Băişanu în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de joi.

În acest sens, vicepreşedintele CJ Suceava va avea la începutul lunii octombrie o întâlnire cu membrii SSB (Societatea Scriitorilor Bucovineni) de la care aşteaptă un sprijin şi idei constructive în ceea ce priveşte organizarea manifestărilor. De altfel, chiar dacă nu se numără printre cei 70 de membrii ai Societăţii, Alexandru Băişanu se poate numi un confrate al scriitorilor, având la activ nu mai puţin de 10 volume de proză şi poezie publicate.

“Îmi doresc să se înţeleagă la nivelul oamenilor de cultură din judeţul Suceava că la Consiliul Judeţean există un vicepreşedinte apropiat sau, dacă nu, un coleg de breaslă de cei care scriu şi ţin fanionul cultural fluturând în judeţ, ceea ce nu se întâmpla în perioada anterioară şi alături de care vom încerca revigorarea cel puţin morală şi financiară a activităţii culturale cu sprijinul administraţiei locale şi judeţene alături de posibili sponsori privaţi”, a conchis Alexandru Băişanu.


Intră acum și în grupul de