Au mers 3 km pe jos pentru a stinge un incendiu izbucnit in localitatea Brodina, judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Intervenţie deosebit de dificilă pentru pompierii militari în noaptea de vineri spre sâmbătă, în localitatea Brodina, judeţul Suceava.

Potrivit Biroului de presă din cadrul ISU Suceava, militarii au fost solicitaţi să sară în ajutor, aproape de miezul nopţii, când o clădire construită din lemn şi acoperită cu şindrilă dintr-o gospodărie particulară a fost înghiţită de flăcări, existând pericolul extinderii acestora la întreaga curte şi fondul forestier aflat în imediata apropiere.

Pentru stingerea incendiului au plecat către locul incidentului militarii de la Garda de intervenţie Vicovu de Sus dar după o bucată de drum au fost nevoiţi să se oprească deoarece drumul impracticabil nu permitea autospecialelor să mai înainteze.

În această situaţie pompierii au pornit pe jos, cu mijloacele de primă intervenţie în spate, parcursgând mai bine de trei kilometri până la faţa locului.

Din păcate întreaga construcţie s-a transformat în scrum dar militarii au reuşit după aproape şase ore de luptă cu flăcările să stingă incendiul, provocat de jarul unei sobe amplasată necorespunzător, fără ca acesta să se extindă şi la construcţiile învecinate.


Intră acum și în grupul de