Baisanu: „Se pare ca exista locuri de munca disponibile in sistemul bugetar” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

O bursă a forţei de muncă pentru ocuparea de posturi vacante atât în sistemul bugetar cât şi la societăţi private din judeţ urmează să fie organizată în următoarele două luni. Anunţul a fost făcut marţi de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Alexandru Băişanu, care a arătat în ultimele trei luni, a primit peste şase sute de CV-uri ale unor suceveni care solicită să fie sprijiniţi în vederea obţinerii unui loc de muncă şi că a constatat că 76 la sută din cereri sunt depuse de persoane cu studii superioare.

El a declarat, într-o conferinţă de presă, că în aceste condiţii a discutat atât cu şefii instituţiilor deconcentrate din judeţ care să prezinte o analiză serioasă a numărului de locuri de muncă disponibile în sistemul bugetar, dar şi cu agenţi economici care să prezinte necesarul de personal calificat în diverse domenii, urmând ca în următoarele două luni să fie organizat un târg al forţei de muncă.

Băişanu a spus că în ceea ce priveşte instituţiile bugetare vor fi făcute publice locurile de muncă disponibile, urmând ca angajarea eventualilor candidaţi să urmeze paşii legali, inclusiv cu organizarea de concursuri pe post. „Se pare că există locuri de muncă disponibile în sistemul bugetar şi este bine ca aceste posturi să fie făcute publice într-un cadru cât mai larg”, a spus Băişanu.

El a menţionat că la acest târg al locurilor de muncă vor fi prezenţi şi agenţii economici din judeţ, întrucât mulţi dintre aceştia se plâng că nu găsesc personal cu calificare pentru diverse activităţi.


Intră acum și în grupul de