Premii in bani de la CJ Suceava pentru olimpicii judetului (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Consiliul Judeţean Suceava a alocat 220.000 de lei pentru premierea celor 130 de elevi din judeţul Suceava care s-au remarcat la olimpiadele naţionale şi internaţionale, dar şi a profesorilor îndrumători.

Vicepreşedintele CJ Suceava, Alexandru Băişanu, a declarat într-o conferinţă de presă că se aşteaptă ca şi autorităţile locale să contribuie la premierea acestor elevi ce au obţinut rezultate remarcabile la fazele naţionale şi internaţionale ale concursurilor.

Cea mai mare recompensă în bani este de 1.000 de lei şi va fi acordată pentru câştigătorul premiului întâi la Olimpiada Internaţională de Geografie, Constantin Popa, de la Colegiul Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni, iar premii de 500 de lei şi de 300 de lei vor fi acordaţi sucevenilor care au obţinut premiul al doilea şi menţiune la olimpiade internaţionale.

Totodată, pentru cei 19 elevi care o obţinut premiul întâi la olimpiade naţionale vor fi acordaţi câte 300 de lei, pentru cei 15 câştigători ai locului al doilea la olimpiade naţionale, câte 250 de lei, câte 200 de lei celor 16 câştigători ai locului al treilea la olimpiade naţionale, şi câte 150 de lei celor 77 de elevi ce au obţinut menţiuni la olimpiadele naţionale.

Băişanu a subliniat că vor fi premiaţi şi profesorii îndrumători, adăugând că încă nu a fost stabilit cuantumul premiilor băneşti.

Vicepreşedintele CJ Suceava a mai declarat că elevii premianţi la olimpiade şi profesorii îndrumători merită aceste recompense pentru activitatea lor şi a adăugat că se dovedeşte că învăţământul sucevean este bun prin numărul mare de câştigători de premii naţionale şi internaţionale.


Intră acum și în grupul de