MAI va analiza posibilitatea reinfiintarii Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Suceava


Intră acum și în grupul de

Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, a purtat joi o serie de discuţii cu reprezentanţii Ministerului Administraţiei şi Internelor cărora le-a solicitat să fie analizată posibilitatea reînfiinţării Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava, care a fost desfiinţat în decembrie 2011 şi inclus în Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetul Marmaţiei.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a spus că reînfiinţarea IJPF Suceava este argumentată de situaţia operativă complexă la frontiera cu Ucraina, fenomenul contrabandei, în special cu ţigări provenind din Ucraina şi Republica Moldova, numărul mare al punctelor de trecere a frontierei cu Ucraina, şi nu în ultimul rând traficul internaţional de mărfuri şi persoane ce funcţionează pe Aeroportul Suceava care este modernizat printr-un proiect cu finanţare europeană gestionat de Consiliul Judeţean Suceava.

Tot joi, prefectul Florin Sinescu împreună cu inspectorul general şcolar al judeţului Suceava Gheorghe Lazăr au avut o întrevedere la Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Ecaterina Andronescu. În cadrul întâlnirii, Sinescu a solicitat suplimentarea numărului de norme didactice din judeţul Suceava cu 240, posturi necesare desfăşurării în condiţii optime a procesului educaţional în anul şcolar 2012-2013, precum şi alocarea unui număr de 20 microbuze şcolare, pentru transportul elevilor. „În urma discuţiilor purtate la cele două ministere de resort, avem semnale pozitive pentru soluţionarea solicitărilor noastre în perioada următoare”, a declarat prefectul judeţului Suceava.

Cartel Alfa Suceava, la propunerea Sindicatului poliţiştilor de frontieră suceveni, a cerut Prefecturii, joi, să solicite autorităţilor centrale reînfiinţarea Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră ca o formă reparatorie faţă de închiderea acestei structuri şi includerea în Inspectoratul Teritorial Sighetu Marmaţiei.


Intră acum și în grupul de