Tone intregi de furaje mistuite de flacari pe parcursul zilei de joi


Intră acum și în grupul de

Tone întregi de furaje strânse cu greutate pentru hrănirea animalelor în sezonul rece care se apropie au fost tranformate în scrum de flăcările izbucnite pe parcursul zilei de joi în două gospodării particulare din judeţul Suceava.

Potrivit Biroului de presă din cadrul ISU Suceava, primul incident a fost înregistrat la orele prânzului în localitatea Dolhasca. Pompierii Detaşamentului Fălticeni au fost solicitaţi să intervină după ce cinci stoguri de fân au fost inghiţite de un incendiu violent ce ameninţa să se extindă la două case de locuit şi tot atâtea anexe aflate în apropiere.

În sprijinul pompierilor militari a intervenit şi SVSU Dolhasca, cu o autospecială dar în ciuda eforturilor depuse au ars cinci tone de fân iar alte patru tone sunt numai bune de aruncat după ce s-au degradat în urma incidentului. Cercetările au stabilit că totul a plecat de la scânteile purtate de vânt şi provenite de la un foc făcut în aer liber.

La distanţă de două ore, pompierii militari de la Garda de intervenţie Vicovu de Sus au fost şi ei solicitaţi să vină în ajutorul unui gospodar din localitatea Straja, judeţul Suceava. La sosirea pompierilor la locul intervenţiei, ardeau furajele depozitate în adăpostul de animale existând pericolul ca focul să cuprindă întreaga clădire şi să se extindă la casa de locuit. Din fericire incendiul a fost stins înainte de a se extinde dar 200 de kg de furaje s-au transformat în cenuşă.

După lăsarea întunericului, Detaşamentul de pompieri Fălticeni a fost alertat cu privire la izbucnirea unui incendiu la locuinţa unui om din satul Cămârzani, comuna Fundu Moldovei. Aici flăcările şi-au făcut de cap în curtea gospodarului distrugând adăpostul de animale, o magazie de lemne, bucătăria de vară şi acoperişul casei de locuit. În incendiu a pierit şi un cal aflat în grajd şi care nu a mai putu fi scos.

Cauza probabilă de incendiu, stabilită de pompieri, a fost un scurtcircuit electric produs la un cablu electric defect sau neizolat.


Intră acum și în grupul de