Mihai Sandu Capră va candida la Senat din partea PNL, pe colegiul 4. Vezi aici cine a pierdut in PNL Suceava! (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Senatorul PNL Tiberiu Prodan, care este vicepreşedinte al grupului liberal din Senatul României, şi deputatul PNL de Suceava, Mircea Irimescu, nu au fost votaţi, sâmbătă, de Delegaţia Permanentă a PNL Suceava pentru a fi propuşi candidaţi la alegerile parlamentare din decembrie 2012.

Cei doi urmau sa candideze, coform ultimelor înțelegeri din cadrul USL, în colegiile uninominale în care au activat în ultima legislatură.

Delegaţia Permanentă a organizaţiei judeţene Suceava a PNL a votat, sâmbătă, propunerile pentru candidaturile în colegiile uninominale, care erau repartizate liberalilor în cadrul USL.

După discuţii interminabile şi luări de poziţii din partea liderilor PNL, care au frizat pe alocuri penibilul în materie de susţinere a candidaţilor, au fost validate candidatura preşedintelui organizaţiei judeţene Suceava a PNL Suceava, Alexandru Ștefan Băişanu, pentru colegiul uninominal 1 pentru Camera Deputaţilor, deputatul PNL Dumitru Pardău, pentru colegiul nr. 9 pentru Camera Deputaţilor (care include municipiul Vatra Dornei) şi vicepreşedintele PNL Suceava Ilie Niţă, pentru colegiul uninominal 2 pentru Camera Deputaţilor (care include cartierul Burdujeni al municipiului Suceava), în aceste colegii nefiind alte propuneri de candidaţi.

În colegiul nr. 6 pentru Camera Deputaţilor, membrii Delegaţiei Permanente a PNL Suceava au votat în favoarea liderului PNL Rădăuţi, Constantin Galan, în detrimentul deputatului Mircea Irimescu, care este deputatul actual din acest colegiu.

Pentru colegiul nr. 4 Senat au fost cinci propuneri, actualul senator din colegiu, Tiberiu Prodan, vicelider al grupului liberal din Senat, fostul deputat PNL Mihai Sandu Capră, care a fost în ultimii trei ani consilier în cadrul Curţii de Conturi a României, fostul şef al ISJ Suceava, Petru Carcalete, care a condus de altfel şi organizatia PDL din Rădăuţi în ultimii 4 ani, preşedintele organizaţiei municipale PNL Suceava, Marius Zmău şi consilierul judeţean Brânduşel Nichitean. În urma votului, Delegaţia Permanentă a decis ca Mihai Sandu Capră să fie candidatul liberal în acest colegiu.

De remarcat este că Brânduşel Nichitean a renunţat la candidatură după ce a cerut Delegaţiei Permanente un vot prin care să fie susţinut pentru funcţia de vicepreşedinte al CJ Suceava deţinută în prezent de liderul organizaţiei, Alexandru Băişanu, dacă acesta va fi ales deputat.

Băişanu a spus însă că nu este de competenţa Delegaţiei Permanente a organizaţiei să voteze pentru funcţia de vicepreşedinte al CJ Suceava pentru că votul consilierilor judeţeni este cel care stabileşte cine deţine funcţia. El a mai menţionat că este posibil ca funcţia de vicepreşedinte al CJ Suceava să se elibereze înaintea alegerilor parlamentare întrucât intenţionează să se suspende din funcţie pe perioada campaniei electorale.


Intră acum și în grupul de