Municipalitatea ia în calcul deja posibilitatea reluarii furnizarii agentului termic in caloriferele sucevenilor (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Temperaturile destul de scăzute înregistrate în ultimele zile au determinat conducerea administraţiei publice locale sucevene să i-a în calcul posibilitatea reluării furnizării agentului termic în municipiu ceva mai repede.

În acest sens, edilul şef al oraşului, Ion Lungu, a declarat pe parcursul zilei de marţi că va avea o discuţie cu conducerea Termica SA şi cele ale asociaţiilor de proprietari pentru a vedea dacă acest lucru se va face s-au nu.

Lungu a mai adăugat că de preferat ar fi ca vremea să redevină frumoasă cu temperaturi mai ridicate iar activitatea de furnizare a agentului termic în caloriferele locuitorilor racordaţi la sistemul centralizat de încălzire să înceapă cât mai târziu. Unul dintre motive ar fi reducerea consumului de cărbune din curtea societăţii de termoficare iar pe de altă parte nu s-ar încărca cu cheltuieli asociaţiile de proprietari.

„Dacă se continuă temperaturile înregistrate în ultimele două zile când dimineaţă erau sub zece grade Celsius va trebui să respectăm legea şi să reluăm furnizarea agentului termic dar asociaţiile nu vor acest lucru încă. Vom vedea ce soluţie se va găsi iar cei care nu doresc încă încălzire în calorifere au posibilitatea să oprească acest lucru din gigacalorimetrul de pe casa scării sau din repartitoarele individuale” a declarat Ion Lungu.

Tot şeful administraţiei publice locale a mai adăugat că cel mai probabil acest lucru se va întâmpla începând cu data de 15 octombrie. Până atunci municipalitatea a împărţit către asociaţiile de proprietari din Suceava peste 10.000 de cereri tip pentru acordarea subvenţiei la căldură. Doritorii, care îndeplinesc condiţiile prevăzute, trebuie să le completeze şi să le depună la sediul asociaţiilor până la finele lunii.


Intră acum și în grupul de