Bebelus de doar 3 saptamani abandonat intr-o punga de plastic pe un camp


Intră acum și în grupul de

Un gest greu de imaginat din partea unei femei care numai mamă nu se poate numi a fost descoperit marţi după-amiază pe raza localităţii Gura Humorului, judeţul Suceava. Persoana, rămasă deocamdată necunoscută şi-a abandonat pur şi simplu copilaşul de doar câteva săptămâni, pe un câmp din apropierea oraşului.

Potrivit purtătorului de cuvânt din cadrul IPJ Suceava, insp. Ionuţ Epureanu, bebeluşul a fost găsit în jurul orelor 16:00 de un cioban ce a trecut cu oile întâmplător prin zonă, cunoscută sub denumirea de „Bogdăneasa”.

Nu se cunoaşte cu exactitate ce a determinat-o pe mamă să facă un asemenea gest dar poliţiştii deplasaţi la faţa locului au găsit copilaşul băgat într-o sacoşă din material plastic. Imediat a fost solicitat un echipaj SAJ care a l-a luat şi l-a treansportat la Secţia de Urgenţe a Spitalului Orăşenesc Gura Humorului.

„Copilul a fost găsit îmbrăcat îngrijit, cu pampers aplicat, iar la faţa locului, în aceeaşi sacoşă cu nou-născutul, au fost găsite obiecte de îmbrăcăminte şi o sticlă cu biberon. Ca urmare a investigaţiilor efectuate de medicul pediatru a rezultat că nou născutul este de sex feminin, având vârsta de aproximativ 2 – 3 săptămâni, o greutate de aproape trei kilograme, părul şaten, ten deschis şi o dezvoltare normală” ne-a declarat Ionuţ Epureanu.

În cauză a fost anunţată Direcţia de Protecţie a Copilului (DGASPC Suceava), care urmează a prelua fetiţa iar organele de poliţie continuă verificările pentru stabilirea identităţii nou-născutului, precum și a mamei acestuia.


Intră acum și în grupul de