Targul de turism al Bucovinei va avea oaspeti de seama. Afla aici cine vine la Suceava!


Intră acum și în grupul de

Reprezentanţi din domeniul turismului din Franţa, Polonia, Ucraina, Republica Moldova şi din România vor participa în acest week-end la Târgul de Turism al Bucovinei care se desfăşoara la Suceava, iar vizitatorii vor putea consulta ofertele turistice ale celor şase zone turistice din judeţ.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, de vineri până duminică, în parcul central din apropierea Palatului Administrativ din Suceava se va desfăşura Târgul de Turism al Bucovinei urmând să fie prezentate ofertele din domeniul turismului activ, balnear, rural, ecvestru, cultural, religios a celor şase zone turistice ale judeţului din Suceava, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni, Gura Humorului, Rădăuţi-Siret.

Vizitatorii vor avea ocazia să participe la spectacole artistice, demonstraţii ale meşterilor populari, seminarii turistice, dar şi la iniţiere în forme ale turismului activ cum ar fi tiroliană, via ferata, mountain bike, off-road sau echitaţie, dar şi să deguste din bucatele tradiţionale bucovinene.

După deschiderea târgului va fi organizată, de Camera de Comerţ şi Industrie Suceava o bursă de contacte, iar apoi se va deschide Forumul de Turism al Bucovinei la care participă parteneri externi ai judeţului Suceava din cadrul Agenţiei de Dezvoltare şi Rezervări Turistice a Departamentului de Nord din Franţa, reprezentanţi din turism din Cernăuţi, Chişinău, Ivano Frankivsk, dar şi ai regiunii poloneze Podkarpakie precum şi 26 de asociaţii de turism din ţară şi reprezentanţi ai MDRT.

În cadrul acestui forum se vor dezbate teme privind promovarea brandului de ţară, despre oportunităţile de finanţare în turism în perioada 2014-2020, despre destinaţiile ecoturistice, dar şi bune practici în turismul bucovinean.
Partenerii externi cât şi asociaţiile din ţară, vor participa şi la un infotur “Redescoperă Bucovina” derulat sâmbătă şi duminică.

Organizatorii consideră că organizarea acestui eveniment poate conduce la identificarea modalităţilor prin care pachetele turistice promovate de agenţii economici din ţară pot include şi destinaţii turistice din judeţul Suceava.
Târgul de Turism al Bucovinei este organizat de Consiliul Judeţean Suceava, Camera de Comerţ şi Industrie Suceava, Instituţia Prefectului Judeţului Suceava şi Primăria Municipiului Suceava, în parteneriat cu Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, Asociaţia pentru “Turism Bucovina”, Asociaţia “Produs în Bucovina”, precum şi primăriile turistice din judeţ.


Intră acum și în grupul de