Municipalitatea ar putea angaja un nou credit pentru finalizarea Centrului Cultural Bucovina (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Conducerea administraţiei publice locale sucevene ia mai nou în calcul şi posibilitatea angajării unui nou credit pentru finalizarea lucrărilor la Centrul Cultural „Bucovina” ce se doreşte a fi realizat în locul fostului cinematograf MODERN din centrul municipiului reşedinţă de judeţ.

Din cauza întârzierilor la plată, constructorul a sistat lucrările aproape de jumătatea acestui an şi a promis că echipele nu se întorce pe şantier decât după acoperirea sumelor restante.

Proiectul se ridică la valoarea totală de aproape 3 milioane de euro dar cum Primăria Suceava nu se află într-o situaţie financiară care să-i permite să acopere cheltuielile necesare, conducerea administraţiei locale se gândeşte să facă un împrumut în bancă pentru plata a circa 50 de miliarde de lei vechi. Primarul municipiului, Ion Lungu, a afirmat că va supune dezbaterii Consiliului Local această propunere, deoarece odată cu finalizarea lucrărilor se va face şi o echilibrare patrimonială între administraţia locală şi executivul judeţean care deţine două etaje din clădirea Primăriei prin cedarea unor spaţii în imobilul Centrului Cultural.

Până atunci, municipalitatea îşi doreşte să mai acopere ceva din datorie iar până la finele anului să achite către constructor 5 miliarde de lei vechi din fonduri proprii.


Intră acum și în grupul de