Tigari de peste 1 miliard de lei vechi confiscate de politistii de frontiera dupa ce au tras patru focuri de arma (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Patru focuri de armă au fost nevoiţi poliţiştii de frontieră suceveni să tragă în plan vertical pentru a realiza o captură de peste 10.000 de pachete de ţigări de contrabandă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, ag.pr. Ionela Husdup, totul a avut loc joi odată cu căderea întunericului când o patrulă din cadrul SPF Brodina, a observat un grup de persoane care se îndrepta dinspre linia de frontieră către interiorul ţării, în zona localităţii Ulma.

Pentru că persoanele observate transportau mai multe colete voluminoase în spate, au fost somate verbal să se oprească dar „aceştia au ignorat somaţiile, au aruncat coletele şi au încercat să fugă spre teritoriul statului vecin. Poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească atunci armamentul din dotare, fiind trase patru focuri de armă în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, reuşindu-se astfel reţinerea unuia dintre traficanţi, un tânăr de 27 de ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava” după cum ne-a declarat Ionela Husdup.

În urma cercetărilor efectuate în zonă au fost descoperite şapte colete cu ţigări care conţineau 10.100 de pachete de ţigări provenite din Ucraina, în valoare de peste 100.000 de lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

„Cercetările sunt continuate de către poliţiştii de frontieră, fiind informate şi autorităţile ucrainene, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale a acestora” a mai adăugat ag.pr. Ionela Husdup.


Intră acum și în grupul de