Nechifor: „Pentru foarte multe localitati din judet situatia financiara este la limita” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Premierul Victor Ponta a fost informat cu privire la dificultăţile financiare cu care se confruntă localităţile judeţului, a declarat luni preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, arătând că peste 30 de localităţi sucevene, oraşe şi comune, se află într-o situaţie financiară limită. „Pentru foarte multe localităţi din judeţ situaţia financiară este la limită”, a spus Nechifor, într-o conferinţă de presă, subliniind că sunt primării care nu au bani pentru a închide anul.

Şeful administraţiei judeţene a arătat că a prezentat situaţia prim-ministrului Victor Ponta şi că a cerut ca Guvernul să găsească formule de a asigura funcţionarea autorităţilor locale şi pentru a fi pregătite pentru sezonul rece.

Nechifor a subliniat că în ceea ce priveşte municipiul Vatra Dornei, care nu are fonduri pentru achiziţionarea materiilor prime necesare funcţionării centralei termice pe rumeguş, a fost găsită o soluţie şi a adăugat că şi CJ Suceava va încerca să asigure finanţarea unor localităţi prin reducerea cheltuielilor.

El a menţionat că se aşteaptă o rectificare bugetară care să permită alocarea de fonduri minimale pentru funcţionarea administraţiilor publice şi a explicat că s-a ajuns într-o asemena situaţie pentru că Guvernul PDL a bugetat doar zece luni din acest an, iar fosta conducere PDL a CJ Suceava a alocat, la începutul acestui an, disproporţionat fondurile către localităţi, fiind dezavantajate localităţile cu primari ai USL care au primit pentru un an întreg doar 60.000 de lei pentru funcţionare.

Preşedintele CJ Suceava a mai declarat că opt localităţi, printre care Voitinel, Drăguşeni, Ulma sau Brodina nu mai au în acest moment fonduri. „Premierul a fost informat şi sper să reuşim să facem în aşa fel încât să trecem perioada de iarnă”, a mai spus Nechifor.


Intră acum și în grupul de