Cinci ore de lupta cu flacarile pentru a salva doua case din Rasca


Intră acum și în grupul de

Mai bine de cinci ore s-au luptat pompierii cu flăcările, pe parcursul nopţii de luni spre marţi, pentru a salva două locuinţe, după ce un puternic incendiu a izbucnit pe raza localităţii Râşca, judeţul Suceava.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.maj. Dan Moroşanu, alarma a sunat la Detaşamentul Fălticeni în jurul orelor 02:00, la faţa locului deplasându-se două autospeciale şi 11 subofiţeri. Când au ajuns în localitate, flăcările înghiţiseră un depozit de furaje al unei gospodării particulare, existând oricând pericolul ca acestea să se extindă la două locuinţe din apropiere.

În ajutorul militarilor au sărit şi două echipaje de voluntari de la SVSU Râşca şi SVSU Bogdăneşti. În ciuda intervenţiei prompte, incendiul a transformat în scrum depozitul de furaje pe o suprafaţă de aproximativ 120 de metri pătraţi, două magazii, aproximativ trei tone de furaje, circa 6 metri cubi lemn de foc şi o tonă de porumb. Cercetările au stabilit că totul a plecat de la jarul sau scânteile provenite de la un coş de fum necurăţat.


Intră acum și în grupul de