Furt de 100 de milioane de lei vechi dintr-o gospodarie din localitatea Balaceana


Intră acum și în grupul de

Un furt de aproape 100 de milioane de lei vechi a avut loc pe raza comunei Bălăceana, judeţul Suceava. Potrivit Compartimentului de informare publică din cadrul IPJ Suceava, hoţii au plecat dintr-o gospodărie din localitate atât cu bani cât şi cu mai multe bijuterii din aur.

Dispariţia bunurilor a fost observată de proprietari, marţi dimineaţă, când aceştia aveau nevoie de nişte bani şi au apelat la rezerva făcută. Proprietarul, un bărbat de 52 de ani, nu a mai putut decât să constate însă lipsa sumei de 40 de milioane de lei vechi din şifonierul unde erau ţinuţi.

Cercetând mai bine locul, cei doi soţi şi-au dat seama că nu mai este nici caseta metalică în care femeia îşi ţinea bijuteriile din aur, respectiv cinci inele, două perechi de cercei şi o brăţară în greutate totală de circa 40 de grame a căror valoare se ridică la suma de aproximativ 60 de milioane de lei vechi.

Victimele cred că furtul a avut loc pe parcursul zilei de duminică, singura zi în care gospodina a lipsit pentru jumătate de oră de acasă, lăsând însă uşa locuinţei deschisă. Cercetările sunt continuate acum sub aspectul comiterii infracţiunii de „furt calificat”, în vederea identificării autorilor şi recuperarea prejudiciului.


Intră acum și în grupul de