Sute de suceveni au participat la deschiderea oficiala a „Festivalului Mustului” gazduit de Parcarea Pietei Centrale din Suceava


Intră acum și în grupul de

În ideea de a reconstitui atmosfera ce domnea în urmă cu 30-40 de ani în zona centrală a Sucevei, unde se găseau terase acoperite cu stuf la care cetăţenii puteau servi must şi vin, în parcarea Pieţei Centrale din municipiu a fost deschisă vineri, prima ediţie a „Festivalului Mustului”.

„Sucevenii care ne vor onora cu prezenţa vor putea servi cel puţin opt sortimente de must alb şi roşu, făcut în gospodăriile din judeţul Suceava. De asemenea, oamenii pot gusta diferite sortimente de brânză, oaie la proţap, balmoş, ciorbe, sărmăluţe bucovinene, suc de mere natural, miere de albine, poale în brâu. Mustul este între 8 şi 10 lei litrul, dar se poate cumpăra şi la pahar cu suma de 2-3 lei. Dorim ca acest târg să devină o tradiţie la noi în municipiu”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Nelu Todireanu, preşedintele Fundaţiei Ana, unul dintre organizatorii manifestării.

Prezent la eveniment, primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat: „Sperăm să putem face o tradiţie la Suceava cu acest Festival al Mustului. Trebuie să ne bucurăm de roadele pământului. În următoarele zile, la festival va fi multă muzică, ne vom putea bucura de must, vin, concursuri, mici, pastramă, aşa cum se poartă toamna”.

Implicat în organizarea Festivalului alături de consilierul local USL Dan Roibu, alesul municipal social-democrat, Cornel Grosar a spus: „Stuful şi mustul sunt din nou prezente acolo unde le este locul, aproape de Piaţa Agroalimentară, într-o parcare care aparţine Primăriei şi care iată, poate deveni un spaţiu care să găzduiască pe viitor asemenea manifestări care se potrivesc acestei zone”.

Vă reamintim programul manifestării:

Vineri, 19 octombrie:

Artişti locali:

Concert extraordinar cu Orchestra „Rapsodia Bucovinei”, conducerea muzicală Ovidiu Şvarţ;

Solişti vocali: Alexandru Hriţcu, Mihaela Caşvan, Diana Sacaliuc, Alina Saviuc, Ioana Ştefan, Mădălina Senciuc, Miruna Damian, Tatiana Harabagiu;

Solişti instrumentişti: Eduard Şvarţ, Gabriel Vaşcovici;

Invitat special: Nelu Hongu.

Sâmbătă, 20 octombrie:

Ora 15.00 – Artişti locali;

Ansamblul Artistic „Flori de Sânziene” din Zahareşti;

Recital extraordinar Benone Sinulescu.

Duminică, 21 octombrie:

Ora 15.00 – Artişti locali;

Recital extraordinar – Zinaida Bolboceanu din Republica Moldova.

„Festivalul Mustului” are loc cu sprijinul Primăriei şi a Consiliului Local Suceava.


Intră acum și în grupul de