Luna viitoare, sedinta comuna a Consiliilor regiunii Cernauti si judetului Suceava


Intră acum și în grupul de

Şeful administraţiei judeţene sucevene, Cătălin Nechifor, a anunţat vineri, în cadrul şedinţei CJ Suceava, că săptămâna viitoare se va întâlni, la Cernăuţi, cu reprezentanţii administraţiei din această regiune. Potrivit preşedintelui CJ Suceava, printre subiectele abordate se va număra şi pregătirea şedinţei comune a Consiliului Regional Cernăuţi şi a CJ Suceava, care urmează să se organizeze în noiembrie la Suceava.

Nechifor a menţionat că în cadrul întâlnirii de la Cernăuţi va discuta cu autorităţile regiune despre modalităţile în care se vor putea face demersuri în vederea semnării acordului guvernamental pentru trecerea simplificată a frontierei.

El a mai precizat că va discuta şi despre redeschiderea punctului de trecere a frontierei din Climăuţi la cererea locuitorilor din zonă, atât a celor din judeţul Suceava cât a celor din Ucraina.

Totodată, autorităţile din Suceava şi Cernăuţi vor evalua şi modul în care colaborează în cadrul proiectelor transfrontaliere prin Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova.


Intră acum și în grupul de