Sorina Barbu i-a cerut presedintelui CJ Suceava explicatii cu privire la abandonarea lucrarilor la soseaua de centura a municipiului


Intră acum și în grupul de

Consilierul judeţean PDL Sorina Barbu i-a cerut vineri preşedintelui CJ Suceava să explice ce se întâmplă cu lucrările la şoseaua de centură a municipiului Suceava pentru că se pare că acestea au fost abandonate şi că s-au început furturile de materiale din zona respectivă. În cadrul şedinţei CJ Suceava, Barbu i-a spus şefului administraţiei judeţene că ar fi mai ieftin pentru buget ca lucrările să fie finalizate întrucât costurile de conservare a lucrărilor ar fi mult mai mari.

Cătălin Nechifor i-a explicat alesului judeţean democrat-liberal că această investiţie are ca beneficiar CNADNR şi nu Consiliul Judeţean, subliniind însă că el este interesat de finalizarea acestor lucrări, dar că este nevoie, mai întâi, să se stabilească anumite neclarităţi legate de plata acestor lucrări.

El i-a atras atenţia că în guvernarea PDL, de-a lungul a patru ani, pentru lucrările la şoseaua de centură a Sucevei s-au alocat în total 125 de milioane de lei şi doar în acest an s-au alocat 75 de milioane de lei. „Din păcate, dacă în 2007, când s-a decis începerea acestui proiect, costurile erau de 220 de milioane de lei, acum s-a ajuns la costuri cu 62 la sută mai mari. În mod normal, procedura legală nu permite o creştere mai mare de 50 la sută. Guvernul şi CNADNR analizează de ce a crescut preţul cu 62 la sută”, a spus preşedintele CJ Suceava.

El a mai declarat că săptămâna viitoare va veni la Suceava directorul firmei care execută lucrarea şi a subliniat că firma iniţială care a câştigat licitaţia a fost vândută unei alte companii care a vândut-o la rândul său, astfel încât o perioada de câteva luni a fost neclar cine lucrează la acest proiect.

Preşedintele CJ Suceava a mai spus că 76 la sută din lucrare este finalizată, dar că mai sunt multe lucrări de făcut până la darea în folosinţă. „Intenţia este să intrăm în normalitate şi să fie finalizată investiţa pentru că o soluţie de conservare va genera costuri suplimentare”, a adăugat preşedintele CJ Suceava care a menţionat că la rectificarea bugetară ar urma să fie alocate fonduri pentru continuarea lucrărilor.

Lucrările la şoseaua de centură a municipiului Suceava au început în 2008 şi ar fi trebuit să se finalizeze în 12 iulie 2012. Valoarea totală a investiţiei este de 361,94 de milioane de lei.


Intră acum și în grupul de