Elev de 9 ani batut de doua ori la scoala fara ca unitatea educationala sa faca vreo plangere. Colegii batausi s-au ales cu avertizare verbala


Intră acum și în grupul de

Un elev de la o unitate de învăţământ primar de pe raza municipiului Rădăuţi, judeţul Suceava, a fost bătut două zile la rând pe când se afla la ore. Interesant este că atât părinţii acestuia cât şi conducerea şcolii, deşi cunoşteau situaţia nu au făcut nici un fel de sesizare către organele de poliţie.

Totul a ajuns la urechile poliţiştilor după ce durerile survenite de pe urma leziunilor erau prea mari pentru băiatul în vârstă de doar 9 ani, acesta fiind nevoit să se prezinte, împreună cu mama sa, la Spitalul municipal Rădăuţi pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

Cadrele medicale au sesizat poliţiştii iar aceştia au demarat imediat cercetările. Potrivit datelor obţinute de la Biroul de presă al IPJ, cu ocazia anchetei derulate şi audierii martorilor s-a stabilit că minorul a fost bătut prima dată miercuri în jurul orelor 10:00 în timp ce se afla în sala de clasă şi a avut o altercaţie cu un coleg de aceaşi vârstă cu el şi care l-a lovit pe băiat cu un scaun în cap.

Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns, a doua zi după pauza mare băiatu s-a prezentat în sala de curs acuzând dureri abdominale. „Fiind întrebat de învăţător despre motivul durerilor abdominale, a declarat că în timp ce se afla pe terenul de sport al aceleiaşi şcoli, a fost lovit cu piciorul în zona abdomenului, de un coleg de şcoală din clasa a-VII-a, respectiv fratele mai mare al colegului care cu o zi înainte l-a lovit cu scaunul în cap” ne-au mai comunicat sursele citate.

Conducerea şcolii împreună cu învăţătorii elevilor implicaţi în eveniment au considerat că singura măsură disciplinară care se impune este ca agresorii să fie avertizaţi verbal iar pe parcursul zilei de luni să se prezinte cu părinţii la şcoală.

Mai mult, „cu privire la ambele altercaţii ce au avut loc în incinta școlii, nici cadrele unităţii de învăţământ şi nici părinţii elevului agresat nu au considerat necesar să sesizeze poliția. De menționat este și faptul că, pe timp de zi şcoala nu este asigurată cu pază umană, fiind supravegheată cu sistem video, care în zilele în care au fost incidentele nu era operaţional”.

În cauză se efectuează cercetări faţă de cei doi agresori sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „lovire sau alte violenţe”, urmând ca după examinarea medico-legală să se dispună procedural.


Intră acum și în grupul de