13 focuri de arma au rasunat pe parcursul zilei de sambata. Afla aici despre ce a fost vorba (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Focurile de armă au spart liniştea liniştea firească a zilei de sâmbătă după ce poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Rădăuţi, judeţul Suceava, au observat, cu ajutorul aparaturii de supraveghere din dotare, două persoane care se deplasau dinspre frontieră spre interior, pe direcţia localităţii Vicovu de Sus, transportând mai multe colete voluminoase.

„Imediat la fata locului s-a deplasat o echipă operativă care a procedat la interceptarea persoanelor în cauză iar deoarece acestea nu s-au supus somaţiilor prin voce, poliţiştii de frontieră au executat, conform procedurilor legale, treisprezece focuri de armă, în plan vertical” ne-a declarat purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, ag.pr. Ionela Husdup.

În ciuda numeroaselor focuri de armă trase cu armamentul aflat în dotarea poliţiştilor de frontieră, aceştia nu au reuşit într-o primă fază decât reţinerea unuia dintre contrabandişti. Cealaltă persoană a ignorat situaţia şi a fugit mai departe în direcţia Vicovu de Sus. Fiind însă urmărită de organele de ordine până la intrarea într-un imobil de pe raza localităţii, ulterior a fost şi aceasta reţinută.

Ambele persoane, împreună cu coletele transportate au fost conduse la sediul sectorului iar în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că persoanele reţinute sunt doi tineri de 20 şi respectiv 24 de ani, ambii din localitatea Vicovu de Sus, judeţul Suceava iar la inventarierea coletelor a rezultat cantitatea de 1.500 pachete de ţigări de contrabandă.

„De asemenea, în timpul reţinerii celei de-a doua persoane implicate în activitatea de contrabandă, a intervenit un alt tânăr de 21 de ani, din localitate, care s-a opus reţinerii consăteanului său şi a bruscat poliţistul de frontieră” a mai adăugat Ionela Husdup.

În baza celor constatate, pe numele primelor două persoane, poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, iar tânărul care a intervenit în reţinerea consăteanului său este cercetat acum pentru ultraj.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de peste 120 de milioane de lei vechi a fost confiscată, iar cercetările sunt continuate, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

Nu bine au fost încheiate actele pentru acest caz că odată cu lăsarea întunericului poliţiştii de frontieră s-au confruntat cu un alt caz de contrabandă. De această dată a fost vorba despre lucrătorii din cadrul SPF Brodina, judeţul Suceava.

Aceştia au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Lupcina, un grup de persoane care se deplasa prin pădure, dinspre frontieră spre interiorul ţării, transportând mai multe colete voluminoase.

„Lucrătorii noştri au procedat la somarea prin voce a celor în cauză moment în care aceştia au abandonat coletele şi profitând de întuneric şi terenul împădurit şi accidentat, au fugit în direcţii diferite dar în urma acţiunii a fost reţinută o persoană de sex masculin, cetăţean român, pe care poliţiştii de frontieră l-au condus la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor şi stabilirii identităţii” ne-au comunicat sursele citate.

Din primele verificări, s-a constatat că este vorba despre un tânăr de 29 de ani din judeţul Suceava iar la faţa locului, au fost descoperite 10 colete care conţineau aproape 15.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de circa 1,5 miliarde de lei vechi.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar persoana în cauză este cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere ilegală a frontierei de stat. Totodată, au fost informate şi autorităţile de frontieră din Ucraina în vederea cercetării în comun a evenimentului.


Intră acum și în grupul de