Acasă Actualitate Deputatul Ghervazen Longher a primit titlul de cetatean de onoare al comunei...

Deputatul Ghervazen Longher a primit titlul de cetatean de onoare al comunei Cacica


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Uniunii Polonezilor din România, deputatul Ghervazen Longher, a primit titlul de cetăţean de onoare al comunei Cacica, distincţia fiindu-i oferită de primarul comunei, Elena Boloca, în semn de mulţumire pentru implicarea deputatului în viaţa comunităţii locale.

Evenimentul a fost parte integrantă din manifestările ce au fost organizate la Cacica cu ocazia împlinirii celor 220 de la venirea primilor polonezi în această localitate.



„Acest eveniment nu putea avea loc dacă domnul Ghervazen Longher nu ar fi fost trup şi suflet pentru această comună şi dacă nu ar fi promotorul multor acţiuni derulate la Cacica. Nu a făcut niciodată deosebire între naţionalităţile care convieţuiesc aici şi pentru toate aceste motive am decis să-i acordăm titlul de cetăţean de onoare al comunei”, a spus Elena Boloca în faţa celor prezenţi la manifestarea de sâmbătă.

Deputatul Ghervazen Longher a declarat la rândul său că se simte onorat, dar şi obligat în acelaşi timp, să continue şi să multiplice acţiunile care îi privesc pe locuitorii comunei Cacica.

Manifestările dedicate împlinirii celor 220 de ani de la venirea primilor polonezi la Cacica au debutat la Basilica Minor din localitate, in faţa invitaţilor din Polonia, a secretarului Ambasadei Poloniei la Bucureşti, Piotr Wysocki, a preoţilor, dar şi a unui număr mare de localnici.

La toate manifestările de sâmbătă de la Cacica au participat şi 44 de persoane venite din Polonia, special pentru acest eveniment. Printre invitaţi s-au aflat şi două ansambluri artistice, care au urcat pe scena de la Casa Naţionalităţilor, alături de alte formaţii din judeţul Suceava.

Prezent la Cacica, secretarul Ambasadei Poloniei la Bucureşti, Piotr Wysocki, şi-a exprimat satisfacţia pentru că polonezii veniţi în Bucovina acum mai bine de două secole au reuşit să se integreze în comunitatea de aici, dar mai ales pentru că şi-au păstrat tradiţiile şi graiul strămoşesc.

„Sunt 220 de ani de când strămoşii noştri au venit pe aceste meleaguri şi credem că au făcut lucruri bune. Noi, polonezii din ziua de azi, avem obligaţia să trăim, în continuare, în bună înţelegere cu celelalte naţionalităţi şi să facem totul pentru ca această comună să se dezvolte”, a mai precizat la finalul evenimentului, deputatul Ghervazen Longher.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version