Peste 10.000 de oameni au participat la prima editie a „Festivalului Mustului” de la Suceava


Intră acum și în grupul de

Peste 10.000 de persoane au participat la prima ediţie a “Festivalului Mustului” care a avut loc, în week-end, în parcarea Pieţei Centrale din Suceava, a estimat unul dintre organizatorii evenimentului, Nelu Todireanu, preşedintele Fundaţiei ANA.

Potrivit acestuia, în cadrul manifestării, s-au vândut în jur de 4.000 de litri de must.

“Evenimentul a avut impactul pe care ni l-am dorit, întrucât am reuşit performanţa de a atrage vizitatori atât din municipiul şi judeţul Suceava, cât şi din afara acestuia. Personal, am vorbit cu oameni veniţi de la Botoşani, Iaşi, chiar şi din Republica Moldova. A existat o doamnă care a venit special de la Cernăuţi ca să asiste, şi ca să îi ofere flori îndrăgitului artist Benone Sinulescu, care ne-a încântat sâmbătă, printr-un recital extraordinar. Cu toate acestea, duminică a fost cea mai aglomerată zi a Festivalului, când parcarea de la Piaţa a fost arhiplină”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Nelu Todireanu.

Acesta a precizat că o mare parte dintre sucevenii veniţi la eveniment au fost pensionari, încântaţi de faptul că “Festivalul Mustului” le-a readus atmosfera din zona centrală a municipiului, cu care erau obişnuiţi în urmă cu 30-40 de ani.

Sucevenii s-au delectat în acest week-end cu opt sortimente de must alb şi roşu, făcut în gospodăriile din judeţul Suceava. De asemenea, oamenii au gustat şi cumpărat diferite sortimente de brânză, oaie la proţap, balmoş, ciorbe, sărmăluţe bucovinene, suc de mere natural, miere de albine, poale în brâu.

“Dorim ca acest târg să devină o tradiţie la noi în municipiu”, a subliniat Nelu Todireanu.


Intră acum și în grupul de