Un tanar crescut in orfelinat vrea sa ajunga deputat de Suceava


Intră acum și în grupul de

Gheorghe Nedea, în vârstă de 32 de ani, a trăit prin gări şi boscheţi de când se ştie. Anul trecut şi-a forţat limitele şi a scris o carte, apoi a urmat cursurile unui doctorat despre evoluţia romilor în România. Acum vrea să intre în Parlament, arată Cancan.ro.

Potrivit sursei citate, tânărul doctorand, care a trăit până la 27 de ani pe străzi, a ajuns în culmea disperării! Nu de foame sau din lipsa unui acoperiş stabil deasupra capului. Gheorghe este revoltat până la culme după ce, spune el, un profesor al Facultăţii de Sociologie i-a pus beţe-n roate şi nu mai poate termina cel de-al doilea an de doctorat. „Mi s-a spus ‘Cine eşti tu ca să vii cu teza asta în faţa mea?’ Şi că lucrarea mea e un plagiat, cu informaţii culese de pe Google. Dar nu e adevărat. Aportul meu la lucrare este majoritar, am folosit şi alte surse, dar le-am menţionat”, povesteşte bărbatul.

A cerut să fie reevaluat de către o comisie, dar i s-au închis toate uşile în nas. “Tremuram în faţa lor şi le ceream să mă bage în Senatul facultăţii. Dar cu siguranţă condiţia mea socială a fost un obstacol. Cum să ajungă un boschetar atât de departe? Le-am stat în spinare. Am cerut clemenţă pentru o datorie de 2.500 de lei, taxa pentru doctorat. Dar eu nu am avut nicidoata în buzunar mai mult de 50 de lei”, spune orfanul.

Vă puteţi imagina un copil care a crescut printre betoanele şi cerşetorii de la Gara de Nord că este un munte de ambiţie? O demonstrează din nou, dacă îi asculţi planurile de viitor. “Eu nu mă las până nu termin doctoratul, deşi mi-au dat chiar şi un îndrumător fictiv, pe care nu-l pot contacta. Am însă alte planuri în parelel. Vreau să devin deputat de Suceava, acolo unde am fost ajutat de preoţi să cresc aşa, ca un brad, cu mintea şi sufletul curate. Să ştiţi că m-am zbătut foarte mult pentru romii din Suceava, şi vreau să le ofer ceea ce eu nu am primit niciodată”, completează Gheorghe.

Este conştient că intenţiile sunt greu de concretizat, dar nu imposibile. “Mi s-a zis că 100.000 de euro ar rezolva problema. Şi am decis s-o iau uşor. M-am înscris în Partida Romilor pentru a avea susţinere, dacă nu reuşesc să strâng aceşti bani din sponsorizări. Am avut o discuţie şi cu regele Cioabă, i-am povestit cât m-am zbătut pentru romi şi acum am rămas în aşteptarea unui răspuns”.

Conform publicaţiei Cancan.ro, Nedea nu vorbeşte la fel de deschis şi despre familia lui, cea care l-a adus în situaţia asta. Gheorghe Nedea a fost luat de lângă părinţi, împreună cu ceilalţi doi fraţi, încă de când era o mână de om. Mama lui se refugia cu ei în gara din Suceava din cauza tatălui alcoolic. Autorităţile au considerat că trebuie plasaţi la o casă de copii din Fălticeni. Iar de-acolo toate legăturile dintre ei au fost şterse cu buretele.

A copilărit prin orfelinate, călcat în picioare şi hăituit. „Am crescut ca un boschetar, prin gări, pe străzi, boscheţi, laolaltă cu aurolacii. În timpul zilei mă îmbrăcam frumos, cu ce aveam şi eu, iar noaptea îmi dădeams sacoul jos şi mâncam, dormeam cu ceilalţi oameni ai străzii. Nu o să uit niciodată câtă bătaie am mâncat la casa de copii. La 17 ani am încercat să mă sinucid din cauza singurătăţii!”.

Tânărul a înşirat pe hârtie, în 2010, amintirile din anii pe care i-a trăit în orfelinate, şi a scos o carte. „Destinul unui tânăr crescut în orfelinat”. A reuşit s-o publice după ce a vândut icoane consilierilor locali din Suceava, scrie Cancan.ro.


Intră acum și în grupul de