Amenzile pe care le are de incasat Primaria Suceava se ridica la peste zece milioane de lei (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Gradul de încasare a taxelor pe proprietate la Primăria Suceava este de aproximativ 80 la sută, în schimb cel de încasare a amenzilor este de doar 16 la sută, a declarat miercuri, primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu.

Potrivit edilului-şef, municipalitatea suceveană are de recuperat aproximativ 50 de milioane de lei, din care 10,3 milioane de lei din amenzi. „Avem de recuperat 55.436 de amenzi”, a spus primarul, care a precizat că în ultimul an s-au încasat 6.595 amenzi.

El a apreciat că pentru amenzile aplicate de Primărie, persoanele amendate ar putea presta muncă în folosul comunităţii, dar că pentru comutarea amenzii în acest tip de activitate e nevoie de o hotărâre judecătorească.

Lungu a arătat că ar fi normal ca în astfel de cazuri Consiliul local să poată decide transformarea amenzii în zile de muncă în folosul comunităţii, dar că va trebui modificarea legislaţiei care să prevadă o asemenea posibilitate.

Pentru recuperarea amenzilor, municipalitatea acţionează prin propriri pe conturi sau executări silite. „Facem tot posibiliul să recuperăm, dar ar trebui să mai angajăm încă cinci persoane pentru executări silite”, a spus primarul.


Intră acum și în grupul de