Inspectorii Departamentului de Lupta Anti-Frauda ancheteaza unul din proiectele derulate de Primaria Suceava cu fonduri prin POR (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Proiectul ce prevede reabilitarea 14 străzi din municipiul Suceava şi modernizarea Parcului Şipote, proiect finanţat prin POR şi care face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al municipiului, este anchetat de Departamentul de Luptă Anti-Fraudă (DLAF), a declarat miercuri, primarul Sucevei, Ion Lungu, care a precizat că este singurul proiect unde se fac verificări din partea DLAF.

El a spus că s-au verificat documentaţiile privind organizarea licitaţiilor şi lucrările din teren, dar că nu a primit vreo concluzie din partea DLAF. „Nu am primit că ar fi ceva în neregulă”, Pentru acest proiect, care trebuia să se finalizeze la sfârşitul acestui an, municipalitatea suceveană a cerut o prelungire de şase luni pentru lucrările ce urmează să fie făcute pe trei străzi unde se vor executa lucrări de reabilitare a sistemelor de apă şi canalizare pe un alt program finanţat de UE.

Primăria Suceava a obţinut, anul trecut, o primă prelungire a termenelor de finalizare pe motiv că începerea lucrărilor a fost întârziată cu şapte luni din cauza contestării licitaţiilor de selecţie a executantului. Alte două proiecte cu finanţare europeană, parcajele subterane din centrul municipiului şi Centrul Tradiţiilor Populare şi vor fi finalizate înaintea termenului stabilit, primul la 1 decembrie, iar al doilea la 1 ianuarie 2013. Pentru aceste trei proiecte aflate în derulare municipalitatea a primit 82 la sută din cofinanţarea europeană, a spus primarul care a menţionat că o eventuală suspendare a POR nu va afecta aceste proiecte care sunt pe final.

Municipiul Suceava a promovat în total cinci proiecte finanţate prin POR pe Axa 1.1, în valoare totală de 22 de milioane de euro, din care două proiecte, de reabilitare a iluminatului public şi de supraveghere video a principalelor străzi au fost finalizate.


Intră acum și în grupul de