CJ Suceava se asigura ca circulatia in judet, pe timp de iarna, nu va fi afectata de condamnarea lui Contac


Intră acum și în grupul de

În vederea evitării unor evenimente nedorite legate de blocarea circulaţiei autovehiculelor sau izolarea unor localităţi din judeţul Suceava, în condiţiile în care perioada de iarnă se apropie, conducerea CJ Suceava a solicitat o întâlnire cu reprezentanţii firmelor asocierii ce asigură întreţinerea drumurilor din judeţ.

Într-un comunicat de presă, CJ Suceava arată că demersul a fost făcut în urma condamnării la închisoare cu executare a lui Constantin Conţac şi a fiului acestuia, şi Liviu, principalii acţionari ai Transporturi Auto SA Botoşani, liderul asocierii de firme care asigură întreţinerea drumurilor din judeţ.

„Discuţiile se vor axa pe capacitatea de intervenţie şi modul de organizare al bazelor de deszăpezire, asigurarea cu material antiderapant, a utilajelor specifice de intervenţie şi a personalului deservent”, precizează sursa citată.

Totodată, se menţionează că în cazul în care se vor constata disfuncţionalităţi în modul de organizare şi în ceea ce priveşte dotarea cu utilaje, se va conveni asupra modului de soluţionare, fie prin preluarea unor trasee de firmele din asociere, fie prin subcontractarea unor părţi din contract, către alte societăţi, care fac dovada capacităţii de intervenţie pe perioadă de iarnă. „Pentru verificarea soluţiei adoptate, se va constitui o comisie la nivelul Consiliului Judeţean care va inspecta fiecare bază de deszăpezire privind dotarea tehnică şi stocurile de nisip şi sare”, se mai arată în comunicat.

Demersul iniţiat de CJ Suceava este de a se asigura că circulaţia pe drumurile pe care le are în administrare se va desfăşura în bune condiţii, astfel încât locuitorii judeţului să nu fie afectaţi de ninsorile din această iarnă.

În comunicatul de presă, CJ Suceava precizează că prin Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a încheiat în anul 2010 un acord cadru privind lucrările de reparaţie şi întreţinere a drumurilor judeţene, pe o perioadă de trei ani, cu o asociere formată din cinci firme, liderul asocierii fiind Transporturi Auto SA Botoşani.

Poliţiştii botoşăneni au pus, miercuri seara, în executare mandatele de executare a pedepsei cu închisoare emise în cursul zilei de Tribunalul Braşov, pe numele lui Constantin şi Liviu Conţac.

Fostul preşedinte al CJ Botoşani, Constantin Conţac şi fiul său, Liviu Conţac, au fost trimişi în judecată de procurorii DNA în 2008, iar miercuri au fost condamnaţi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la trei ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie, efectuarea de operaţiuni financiare în stare de incompatibilitate, spălare de bani şi fals în declaraţii.

Cei doi sunt proprietarii firmei Transporturi Auto SA Botoşani care a câştigat, în 2010, ca lider de asociere, întreţinerea reţelei de drumuri judeţene din Suceava pe o perioadă de trei ani. Transporturi Auto SA Botoşani a câştigat şi licitaţia organizată pentru deszăpezirea drumurilor naţionale aflate în administrarea Secţiei Suceava a CNANDR, dar contractul nu a fost încă semnat întrucât licitaţia a fost contestată.


Intră acum și în grupul de