A vrut sa scape de rusine familia si a intrat intr-o belea si mai mare. 15 000 de euro oferiti pentru marturie mincinoasa


Intră acum și în grupul de

Un tată care a dorit să ascundă ruşinea familiei provocată de fiul său care intreţinuse raporturi sexuale cu o minoră s-a ales acum cu dosar penal pentru instigare la mărturie mincinoasă după ce a încercat să determine familia fetei, în vârstă de 13 ani, să revină asupra acuzaţiilor şi a oferit 15.000 de euro în schimbul modificării declaraţiilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, insp.princ. Ionuţ Epureanu, cazul a început când organele de poliţie au demarat cercetările într-un dosar ce privea o agresiune sexuală ce avusese loc la începutul lunii octombrie faţă de o minoră.

Pentru a spăla numele familiei, tatăl celui acuzat a contactat părinţii victimei pentru a-i determina să revină asupra susţinerilor şi acuzaţiilor iniţiale şi să declare că a întreţinut relaţii sexuale cu un alt individ şi nicidecum cu fiul lui.

“Sesizând oportunitatea de a câştiga bani, membrii familiei fetei au fost de acord cu propunerea, însă au solicitat suma de 10-12.000 de euro, motivând că le-a făcut fata de ruşine. În aceste împrejurări mama fetei a primit în 15 octombrie, de la tată băiatului suma de 6.000 euro urmând ca, pe parcurs, să achite întreaga sumă solicitată” ne-a declarat Ionuţ Epureanu.

Tot el a mai adăugat că informaţiile au fost aduse la cunoştinţa procurorului care supraveghează cercetările, care a dispus efectuarea unui flagrant ce va fi folosit probă în dosar, iar o echipă de poliţişti l-a surprins în timpul tranzacţiei, într-un bar, pe tatăl băiatului care i-a dat mamei fetei suma de 2.000 de euro.

“Cei implicaţi au fost duşi la sediul de poiliţie, unde bărbatul a refuzat să dea orice declaraţie cu privire la cele constatate şi a acuzat o stare de rău, motivând că este bolnav de diabet fiind preluat de o ambulanţă şi transportat la Spitalul Judeţean Suceava pentru investigaţii. Mama fetei a recunoscut că a fost contactată de tatăl băiatului care i-a promis 15.000 de euro, pentru a o determina pe victimă să revină asupra declaraţiilor în sens favorabil pentru fiul lui” a mai adăugat insp.princ. Ionuţ Epureanu.

Acum, pe lângă băiat, cercetările au fost extinse şi faţă de tatăl agresorului anchetat pentru instigare la mărturie mincinoasă.


Intră acum și în grupul de